Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 15 yıl önce kurulan fotoğraf ve seramik bölümüne akademik kadro oluşturulamadığı gerekçesiyle bu yıl da öğrenci alınmayacak. Her iki bölümde de iki araştırma görevlisi bulunuyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) son iki yıl içerisinde birçok fakültenin kurulmasına onay verdiği Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) yıllar önce kurulan bazı bölümlere halen öğrenci alınmıyor. Yıllardır araştırma görevlilerine maaş ödenen ancak öğrencisi bulunmayan bölümler için fakülte yönetimi yeterli akademik personelin bulunmamasını gerekçe gösteriyor. Üniversite sınavında başarı gösteren öğrenciler ise AÜ'de kapalı olan bölümleri başka üniversitelerde okumak zorunda kalıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi, 2010–2011 Eğitim Öğretim yılı için resim, heykel, müzik, sahne sanatları, grafik, geleneksel Türk el sanatları gibi branşlara özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacağını açıkladı.

Ancak bu dönemde Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 1995 yılında kurulan fotoğraf bölümüne ve 1994 yılında kurulan seramik bölümüne bu yıl da öğrenci alınmayacağı açıklandı. Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Özbek, akademik kadro sayısı yeterli olmadığı için öğrenci alımı yapamadıklarını söyledi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber