Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yer alan tenis kortlarında alkollü içecek servisi yapılması için gerekli izni veren CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, talebin üniversite yönetimi ve öğretim üyelerinden geldiğini söyledi.

Bozbey, "Bize bu konuda üniversite içinde bulunan tenis kortlarının yanındaki mekan için üniversite yönetimi, rektörlük ve öğretim üyelerinden böyle bir talep geldi. Özellikle de Rektörlük bunu talep edince biz de gerçekleştirdik." dedi.

Üniversite kampüsleri içinde daha önce böyle bir kararın verilip verilmediği konusunda bir bilgisi olmadığını aktaran Bozbey, şunları söyledi: "Ama bir çok üniversitenin içindeki sosyal tesislerde böyle yerlerin olduğunu biliyorum. Bunu bildiğim için ve şu anda kanun bize böyle bir karar yetkisi verdiği için bunu kabul ettik. Ayrıca, kanun gereği bu konuda önce karar vermesi gereken yer emniyet, emniyet de bize bu konuda olur verince biz de karara bağladık."

Üniversiteden gelen talepte söz konusu yerin sadece öğretim üyelerinin kullanımına açık olacağının kendilerine söylendiğini aktaran Mustafa Bozbey, "Zaten üniversiteden böyle bir talep gelince, bize buranın, sadece öğretim üyelerinin kullanımına açık olacağı söylendi. Buranın öğretim üyelerinin sosyal kullanım alanı olduğu için kabul ettik. Aksi takdirde tabi ki biz de üniversite için gençlerin bu tür şeylerden uzak durmasını istiyoruz ve biz de buna karşı olurduk." şeklinde konuştu.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber