Oyak Çimento Grubu ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ''Liselerarası Matematik Yarışması''nda Bolu Atatürk Lisesi birinci oldu.

 

Oyak Çimento fabrikalarının bulunduğu illerdeki okulların katılımıyla bu yıl 3'üncü kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Ceylan Intercontinental Oteli'nde yapıldı.


Oyak Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, törende yaptığı konuşmada, her şeyin matematikle bağlantılı olduğunu belirterek, ''Türkiye'de matematiğin ve soyut düşünmenin anlamanı anlatmak amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz'' dedi.


Gecede daha sonra, Adana, Kahramanmaraş, Bolu, Düzce, Mardin, Batman, Elazığ, Malatya, Ünye (Ordu), Rize, Niğde ve Hatay'dan toplam 269 okulun katıldığı yarışmanın İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki finalinde, TÜBİTAK'ın değerlendirmesi sonucu Bolu Atatürk Lisesi'nin birinci olduğu açıklandı.


Kahramanmaraş Süleyman Demirel Fen Lisesi'nin ikinciliği, Malatya Fen Lisesi'nin de üçüncülüğü elde ettiği belirtildi. Törende, yarışma birincisi okula 1500 YTL tutarında para ödülü,  okul takımını oluşturan öğrenciler, okul müdürü ve rehber öğretmenlerine 1000'er YTL değerinde birer kese altın ile çeşitli hediyeler verildi.


İllerinde ilk 15'e giren okullara 1500 YTL'lik ödüllerin sunulduğu törende, illerde birinci gelen okulların müdür, rehber öğretmen ve öğrencilerine de birer Cumhuriyet Altını hediye edildi.