Cep Telefonundan İnternete bağlandı ve 160 kuruluşa ulaşarak Köy okuluna yardım istedi. Ve bu köye şimdi dört bir taraftan yardım yağıyor.

 

?anlıurfa`da görev yapan İbrahim Kaya adlı bir köy öğretmeni, Köye Telefon bağlanması için müracaat etti. Uzun süre telefon bağlanmayan köye GSM şebekesinden internete bağlanabilen telefon alarak internete bağlandı. Öğrencilerinin ihtiyaçları için internet aracılığıyla yardımseverlerden kitap, giysi, ayakkabı, televizyon, VCD, kalem, defter istedi.

 

Öğrencileri için yardım talep eden ?anlıurfa Hatundere Köyü Öğretmeni İbrahim Kaya`ya yanıt ise 20 gönüllü kuruluş ve şahıstan geldi.

 

Hatundere İlköğretime ilk önce VCD ve TV hediye eden bir kuruluşun ardından daha sonra öğrencilere ayakkabı kitap defter elbise kalem ve defter gönderildi.

 

Derslerini VCD cdlerinden gören öğrenciler öğretmenin anlattığı dersleri TV den izleyerek ?anlıurfa'da bir çok okulda olmayan imkanları kullanarak eğitim alıyorlar.

 

Öğretmen İbrahim Kaya "bu köye 5 yıl önce geldiğini sıra ve tahtanın bile olmadığını görünce kendimi bu köye adadım. Kendi imkanlarımla yapamadıklarımı hayırseverlerden almak için 160 kurum ve kuruluşa mail attım. ?imdiye kadar 20 kuruluş bana yardım etti. Halen yardım malzemeleri gönderilmeye devam ediyor. ?u anak kadar 36 çift yeni bot, 15 giysi 21 çift çorap, 40 takım diş macunu ve fırçası yüzlerce defter kalem kaynak kitap sayı boncuğu gibi şeyler gönderdiler." dedi.

 

Örencilerinin ihtiyaçlarını giderecek olan eşyaların kullanılmış olabileceğini de belirten İbrahim Kaya, ayakkabıların 30-35 numaralar arasında, 1`nci sınıf okuma kitaplarının ise fiş cümlelerine göre düzenlenmiş olmasının çocuklar için daha yarlı olacağını kaydetti.