Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği ve Özel Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ilki düzenlenen Eğitimde Bilişim Internet Kültürü Oluşumu (EBİKO) konulu organizasyona katılan öğrenciler birbirinden ilginç projelere imza attı.

Bin 500'e yakın ilköğretim ve lise öğrencisinin katıldığı yarışmada bin 112 proje yarışırken öğrencilerin birçoğu 'öğretmeni olmayan eğitim', 'ders araç gerecinin olmadığı eğitim', 'okul olamadan eğitim', 'ödev verilmeden eğitim' gibi konularda projeler hazırlayarak hayallerindeki okulu tasarladılar. Eğitimcinin webi, eğitimde bilişimin yeri, e-gelecek, hayalimdeki e-okul, eğitimde yazılım ve eğitimde Ar-Ge gibi 6 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada 248 projeyle en fazla katılım 'Hayalimdeki okul' kategorisinde yaşandı. Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemil Koca, günümüzde öğrencilerin tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bilgiye daha kolay ulaşabildiğine dikkat çekerek, 'Neredeyse bütün okullar internete bağlı. Öğrenciler artık kolayca bilgiye ulaşabiliyorlar. Bu tür kolaylıklar öğrencilerin hayalinde de değişik okul ve eğitim modellerinin canlanmasına sebep oluyor.' dedi.

Bu yıl ulusal düzeyde yapılan organizasyonun gelecek yıldan itibaren uluslararası düzeyde yapılacağını ifade eden Koca, 'Ülkemiz bilgi toplumu olma yolunda büyük çabalar sarf ediyor. Bilgi toplumunun en önemli öğesinin e-birey olduğu olgusundan hareketle, geleceğin e-bireylerinin yetişmesine katkı sağlamak eğitim kurumlarımızın en önemli görevleri arasında olmalıdır. Bu düşüncelerden hareketle ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılımı ile bir organizasyon düzenlemeyi görev bildik.' şeklinde konuştu. Proje yarışmasına 63 ilden 1410 öğrenci 1112 proje ile katıldı. Bilim adamları tarafından incelenecek olan projelerin finalistleri önümüzdeki hafta belli olacak. Bilişim olimpiyatında dereceye girenlerin ödül töreni ise 8 Mayıs'ta Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK) yapılacak. Öğrencilere başarı plaketleri ve madalyaların yanı sıra 75 milyar lira değerinde ödül de verilecek.