Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırma Kurumu Genel Müdürlüğü, sınavların gençlerin 'Romantik' ilişkilerini olumsuz etkilediğini belirterek, 'Gelecek kaygısı ve sınav korkusu, ergenlerin yaşamlarında önemli etki yapıyor' değerlendirmesinde bulundu. Bu ilginç tespit, kurumun üç ayda bir yayınlanan 'Aile ve Toplum' dergisinde yayınlandı.


'ERGEN' SORUNLARI İRDELENDİ
Prof. Pınar Bayhan ve Araştırma Görevlisi Sonnur Işıtan tarafından kaleme alınan 'Ergenlik Döneminde İlişkiler: Akran ve Romantik İlişkilere Genel Bir Bakış' başlıklı makalede, ergenlerin ilişkilerinde karşılaştığı sorunlar irdelendi.

EN ÇOK ANNE ENGEL!
Aile, kültürel yapı ve teknolojinin belirleyici olduğu vurgulanan makalenin öne çıkan başlıkları özetle şöyle:
- Ülkemİzde ergenlerin ve romantik ilişkilerinde aileler önemli etkilere sahiptir. Ailelerin genellikle ergenlerin flört-çıkma davranışına tepki gösterdikleri saptanmıştır. Erkeklere göre kızların ilişkilerine daha fazla müdahale edildiği ve bu müdahalenin çoğunlukla anne tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştır.


- ROMANTİK ilişkilerle ilgili bir ankette, 8'inci sınıfların yüzde 27'sinin, 10'uncu sınıfların yüzde 39'unun, 12'inci sınıfların yüzde 63'ünün bir ilişkisi olduğu saptanmıştır. Ergenlik döneminde yaş büyüdükçe çıkmanın daha ciddiye alındığı görülmektedir. Yine çok sık çıkma davranışı gösteren ergenlerin (ayda bir ya da 2 kez) akademik başarılarının düşük, depresyon bulgularının yüksek olduğu bulunmuştur.

akşam

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber