Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı iddia edilen listeye eğitim kurumları itiraz etti.

Uzmanlar, MEB'in bu listeleri öğrencilerin SBS'de aldıkları puanlara göre hazırlanması gerektiğini savundu.

Final Dershaneleri Genel Koordinatörü Hatice Yılmaz ise 'YBP uygulaması son derece adaletsiz ve sübjektif. Not şişiren okulların ödüllendirilmesi düşündürücü. MEB'in yapması gereken okulları sadece SBS puanlarını baz alarak sıralamak' dedi.

BU LİSTE SON DERECE DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın ise SBS uygulamasının sağlıklı yürümesi için ölçme değerlendirme kriterlerine uyulması gerektiğini belirterek 'YBP uygulaması okul tarafından belirlenebilen bir puan. Daha önce MEB bunu doğrulayan açıklamalar yapmıştı. Şimdi tüm açıklamalardan sonra MEB'in YBP katkılı listeyi okul başarıları olarak yayınlaması son derece düşündürücü' diye konuştu.

NET ÜZERİNDEN SIRALAMA YAPILMALI
Terakki Vakfı Okulları Genel Müdürü Mehmet Güneş, 'İlköğretimlerde okul notu katılımı şüphe uyandırmakta. Yapılması gereken herkes tarafından eşit şartlarda yapılan sınavın netlerine göre bu başarıların açıklanması' dedi. FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulları Müdür Başyardımcısı Didem Şiranur 'Notlar şişiriliyor. Öğrencilerin SBS puanları ile okul başarıları arasında uyum yok. Böyle verilmesi eğitim açısından uygun değil' dedi.