Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilköğretim öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Solak, makamında kabul ettiği öğrencilere birer Cumhuriyet altını hediye etti, üstün başarı belgesi verdi.

YGS'de İzmir Anadolu Lisesi'nden Türkiye 11.'si Numan Keser, Türkiye 13.'sü Mine Kaplan ile Türkiye 16.'sı Ediz Tokabaş ile SBS'de 500 tam puan alan Özel Çakabey İlköğretim Okulu'ndan Melih Daşdemir ile Ilgın Nas, Özel Türk İlköğretim Okulu'ndan Bengisu Güresti ve Büyük Çiğli İlköğretim Okulu'ndan Melike Çelik aldıkları puanlarla Çiğli'nin gururu oldular.

Dereceye giren öğrencileri makamında kabul eden Başkan Solak, gösterdikleri üstün başarıdan dolayı öğrencileri kutladı. Öğrencilere birer Cumhuriyet altını hediye eden ve üstün başarı belgesi veren Başkan Solak, ülke için önemli insanların yetişmesinde böylesine başarılara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, üstün başarıların ortaya çıkmasında emeği olan öğrencilerin aileleri ile öğretmenlerini de ayrıca tebrik etti.

Başkan Solak şöyle konuştu: "Öğrencilerimizin başarısı bizi son derece memnun etti. Bizler de küçük birer hediye vermek istedik. Öğrencilerimizin bu sınav başarısının eğitim yaşamlarında da devam etmesini diliyorum. Kendilerini ve bu başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum."

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber