Organ Nakil Merkezi yeni Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, organ nakil ameliyatlarına yeniden başladıklarını belirterek, geçen hafta içerisinde iki hastaya böbrek nakli gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doç. Dr. Aydınlı, yedi yıldan bu yana böbrek nakli bekleyen 30 yaşındaki Sıddık Kara'ya, annesi Rukiye, yaklaşık 2 yıldır böbrek bekleyen 15 yaşındaki Sümeyye Satılmaz'a ise yakın bir akrabasının böbreklerini bağışladığını dile getirdi.

Yaklaşık üç aydır organ nakilli yapamadıklarını vurgulayan Doç. Dr. Bülent Aydınlı, bunun nedenini ise kişisel olarak verilen 'Yetki Belgesi' prosedürünün uzun olmasına bağladı. Böbrek nakli için yetki belgesini alır almaz hastanede böbrek nakli için sıra bekleyen iki hastaya başarılı bir nakil gerçekleştirdiklerine işaret eden Doç. Dr. Aydınlı, gelecek 3 ay içerisinde ise karaciğer nakillerine başlayacaklarını kaydetti.

Organ nakil merkezinde bugüne kadar 97 hastaya başarılı bir şekilde nakil gerçekleştirildiğine dikkat çeken Doç. Dr Aydınlı, "Başarılı organ nakillerine imza atmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde 3 hastaya daha başarılı organ nakli operasyonu gerçekleştirerek 100'e ulaşmayı hedefliyoruz. Artık bölgemizden böbrek ve karaciğer nakli için hastalarımız başka illere gitmiyor. Merkezimizdeki başarılı organ nakil ameliyatları ile ülkemizin gözde kurumları arasında yer aldık." dedi.

Doç. Aydınlı, merkezlerinde sadece kadavradan organ nakillerinin yapılmadığını canlılardan başarılı şekilde organ nakli gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Basın toplantısında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da, Organ Nakil Merkezi'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamına başarılı bir şekilde sağlık hizmeti sunduğunu söyledi. Prof. Koçak, eğitimli, uzman bir ekibin Organ Nakil Merkezi'nde iş başında bulunduğunu ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

"HAYATA YENİDEN DÖNDÜK"

Başarılı böbrek nakli ameliyatı geçiren Sümeyye Satılmaz ise kendisini ziyaret eden AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı'ya teşekkür etti.

Böbrek naklinden sonra kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ve hayata daha da bağlandığını ifade eden Satılmaz, "Doktorların sayesinde hayata yeniden döndüm. Büyüyünce öğretmen olacağım. Çünkü doktorluğun çok zor bir meslek olduğunu yaşayarak gördüm. Beni hayata bağlayan bütün Organ Nakil Merkezi doktor ve personeli ile sizlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Organ Nakil Merkezi'nin kuruluşunda büyük emeği olan Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat'ın daimi olarak İstanbul'a gitmesinin ardından, organ nakil merkezi cazibesini kaybediyor yorumları yapılmıştı. Bu yorumları doğru bulmadığını söyleyen Prof. Dr. Polat, "Bu ameliyatlar, organ nakil merkezinde her türlü nakil ameliyatını gerçekleştirecek bir doktor kadrosunun var olduğunun ispatıdır." dedi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber