Hazırlıkları yaklaşık 1 sene süren ve Ar-ge çalışmaları halen İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde devam eden Türkiye’nin alanında ilk uzaktan İngilizce eğitim sistemi Konuşarak Öğren öğrencilerine İngilizceyi konuşarak öğretiyor. http://www.konusarakogren.com üzerinden hizmet veren Konuşarak Öğren, öğrencilerini sabah 06.00 ile gece 01.00 arasında öğrencinin belirlediği saatte Amerikalı eğitmenlerle baş başa bırakarak Türkiye’de ilk defa denenen bir sistem geliştirdi.

 

 

 

Konuşarak Öğren Türkiye’de ilk kez sunduğu her gün birebir konuşturma seansları ve konuşma kitapları üzerinden ders işlenmesi sayesinde bilinen klasik yabancı dil öğrenme kalıplarının dışına çıkmış durumda. Amerikalı eğitmenler tarafından aranan Türk öğrenciler, günlük 10, 20 veya 30 dakikalık telefonla sesli veya skype programı üzerinden sesli ve görüntülü derslerle hafta içi her gün her seviyeye uygun kitaplar üzerinden konuşmalar gerçekleştiriyor.

Dersler, ders sırasında eğitmenin öğrencilere konu dâhilinde farklı sorular sorarak öğrencileri yeni cümleler kurmaya teşvik etmesiyle şekilleniyor. Sistem derslerin özel ders gibi birebir işlenmesi ve cümle yapılarındaki hataların eğitmen tarafından düzeltilmesiyle, öğrencinin düzgün cümleler kurmasını ve gramer yapısını geliştiriyor. Sistem, öğrencinin anadili İngilizce olan bir eğitmenden ders almasını sağlayarak, klasik sistemlerdeki büyük açık olan konuşma, dinleme, yazma ve okuma gibi dil öğrenmenin temel başlıklarında da başarı sağlıyor.

Sistemin günlük pratik yaptırması, derslerin Amerikalı eğitmenlerle işlenmesinin yanı sıra bir diğer artısı ise konuşmaların ses kaydı olarak konuşma sonrası öğrencilere gönderilmesi. Evet, Konuşarak Öğren ses kayıtlarının öğrencilere günlük olarak ulaşmasını sağlıyor ve öğrencilerinden bu ses kayıtlarını günde en az 2 kez dinlemelerini istiyor. Kullanıcılarına her seviye için hazırlanmış ve ertesi günün dersi ile alakalı 10 adet kelimeyi de ek olarak sunuyor.

 

İlk ödül 4. ayda geldi

Daha önce ClickIVO isimli ücretsiz bir sözlük yazılımı geliştiren ve 1 yıl gibi kısa bir sürede 52 dilde sözlük ve dünya genelinde 100.000 insana ulaşan Konuşarak Öğren ekibi, yeni projeleriyle 4 ay gibi kısa bir süre 600’e yakın öğrencisi ile birlikte ilk ödüllerini aldılar.

20-21 Kasım 2009 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi’nde 7 genç girişimciye verilen ödülün sahibi oldu. 150 yerli yabancı girişim arasından bu ödülü almaya hak kazanan Konuşarak Öğren ödülünü Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın elinden aldı.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber