Kocaeli'nde Akçakoca Bilgi Evi'nde eğitim gören veliler, ortaokul diplomasını almanın sevincini yaşıyor. Diplomlarını çocuklarının ellerinden alan başarılı anneler, hedeflerinin lise diplomasını da alarak, üniversiteye gitmek olduğunu söyledi

Kocaeli Akçakoca Bilgi Evi'nin 'Yaz Dönemi Velilere Yönelik Kurs Programı'na katılan veliler, mayıs ayında başladıkları ve haftanın 5 günü devam eden eğitimlerini başarıyla tamamladı. Bilgi evinde veliler Matematik, Fen Bilgisi, Kimya, Türkçe ve İngilizce derslerine katıldı. Kurs programını tamamlayan velileri ise şimdilerde farklı bir mutluluğun heyecanı sardı.

Sınavlarda aldıkları başarılı sonuçlarla hem kendilerini hem de öğretmenlerini sevindiren ev hanımları çalışmalarının ve azimlerinin karşılığını aldıkları için büyük sevinç yaşıyor. Bilgi evi kursiyerlerinden Özlem Alemdar, Nurcan Sarı, Hasibe Mor ve Meryem Alemdar, sınavlarda büyük başarı göstererek öğretmenlerini de çok sevindirerek ortaokul diplomalarını aldı. Bayanlar, ortaokul diplomlarını çocuklarının ellerinden aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayıp ortaokul diploması alan bayanlar, kurs eğitimini devam ettirerek lise diplomasını da almak istediklerini ifade etti. Bayanlar, başarılarında ise en büyük etkenin öğretmenlerinin yönlendirmeleri olduğunu söyledi.

Bilgi Evi'nde velilere yönelik başlatılan açık ilköğretim programının bir de görünmez kahramanları bulunuyor. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Hatice Derin, gelinen noktanın ve elde edilen başarının sevindirici olduğunu söyledi. Bilgi evlerinde derslere giren bir diğer gönüllü öğretmen Burcu Taşdemir, olayın sadece ders olarak algılanmaması gerektiğini, sosyalleşme boyutunun, alınan diplomadan daha ileri olduğunu belirtiyor.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber