Bergama'daki köy ve beldelerde 10 kütüphane kuran emekli öğretmenler Rasime ?eyhoğlu ile oğlu Recai 11'inci kütüphaneyi Manisa'nın Bağyolu Köyü'nde açacak. 

 

İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı köy ve beldelerde son üç yılda 10 kütüphane kuran emekli öğretmenler Rasime ?eyhoğlu ile oğlu Recai ?eyhoğlu, 11'inci kütüphaneyi Manisa'nın Bağyolu Köyü'nde açacak.

    

Recai ?eyhoğlu, yaptığı açıklamada, 35 bin kitaplı "Rasime-Recai ?eyhoğlu Kütüphaneler Zinciri" ile köy çocukları ve gençlerinin bilim, sanat, edebiyatla buluşmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

    

Kütüphanelerin tümünde bilgisayar bulunduğunu belirten ?eyhoğlu, "Bu kütüphaneleri kurarken bize Ayhan Yıldırım, Tarık Özkan, Kemal Nehrozoğlu, H. Bülent Serim, Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Dr. Ali Ağzıtemiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak-Bergama-Ayaskent Belediyeleri, Bergama Kaymakamlığı ve Berksav gibi kişi, kurum ve kuruluşlar katkı sağladı" diye konuştu.

    

?eyhoğlu, annesi ve kendisinin 28 Mart 2005'te İstanbul Valisi Muammer Güler'in elinden "Kütüphane/Kütüphaneci Dostu" ödülünü aldığını ve Bilgi Üniversitesi'nde konferanslar verdiklerini kaydetti.

    

?eyhoğlu, Manisa'nın Bağyolu Köyü'nde kurulan 11'inci kütüphanenin 12 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek törenle açılacağını kaydetti.