Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, 80 milyar lira harcayarak ildeki lise son sınıf öğrencilerine gönderdiği 36 bin adet üniversiteye hazırlık dergisinin dağıtılmadığını öğrenince küplere bindi

 

Önceki gün seçim bölgesi Ardahan'a giden CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Mehmetçik Dershanesi'ni ziyaret ettiğinde olanlar oldu. CHP'li Milletvekili Ensar Öğüt, üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra beraberinde getirdiği sınav hazırlık dergilerden dağıtmaya başladı.

 

Bu sırada, Öğüt öğrencilere, 'Bu dergilerin 20 sayısını Ardahan'da 10 okula gönderdim. Dergilerinizi aldınız mı?' diye sordu. Öğrencilerin büyük bir bölümü dergilerin ellerine geçmediğini belirterek, 'Biz de dergi gönderdiğinizi gazetelerde gördük. Ama okul yöneticileri bize dergi dağıtmadı' dediler.

 

Hesabını mutlaka soracağım

 

Aldığı yanıt üzerine şaşkına dönen CHP'li Milletvekili Öğüt, 'Bu nasıl olur? Dergilerin 36 bin adetlik 20 sayısını 80 milyar lira masraf yaparak MEF Dershaneleri'ne hazırlattım. 10 okulda toplam 940 öğrenciye dergilerin ücretsiz dağıtılması için Valilik ve Milli Eğitim'le anlaştım. Böyle bir şey olamaz. Dergiler nasıl dağıtılmaz resmen şok oldum. Bunu yapanlar gericidir' diyerek olaya sert tepki gösterdi.

 

Dergilerin hangi amaçla dağıtılmadığı konusunu mutlaka araştıracağını söyleyen Öğüt, 'Gerek Başbakan, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde sorumlular hakkında hesap soracağım. Bu işin peşini bırakmayacağım' diye konuştu.

 

Ardahan'da genelindeki 10 liseye 1-5 Mart tarihleri arasında 10 okula teslim edilen üniversiteye hazırlık dergilerinin öğrencilere neden dağıtılmadığı Milli Eğitim'i de harekete geçirdi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmet Karadağ, Milletvekili Ensan Öğüt'ten konuyla ilgili gerekli bilgileri aldığını belirterek, 'Olaydan haberdarız. Biz de konuyu araştırmaya başladık. Ben dergilerin öğrencilere dağıtıldığını zannediyordum. Olmayacak bir iş bu. Gereken araştırmayı yapıp kamuoyunu aydınlatacağız. Okul müdürlerinden işin aslını öğreneceğiz' dedi.

 

Bu arada, CHP'li Milletvekili Ensar Öğüt, sorun çözülene kadar Ankara'ya dönüş tarihini erteledi.