Kayseri'de öğrencilerinin, ülke genelindeki sınavlarda elde ettiği başarı nedeniyle ''Mucize Öğretmen'' olarak tanınan Hüseyin Akar'ın öğrencileri, Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nda da birçok başarı elde etti.

Hüseyin Akar'ın görev yaptığı Adviye-Ahmet Eminoğlu İlköğretim Okulu'nda, okul-aile birliğince düzenlenen törende, Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Okul-Aile Birliği Başkan Yardımcısı Abdullah Ekerdiker, 5. sınıf öğretmeni Akar'ın öğrencilerinden, Melek Ağkoç'ın sınavda Kayseri birincisi ve Türkiye 8'incisi, Nacican Engindoğan'ın Kayseri 2'ncisi ve Türkiye 31'incisi, Arzu Kaya'nın Kayseri 5'incisi ve Türkiye 95'inciliğini elde ettiğini, ayrıca Kayseri'de en başarılı 20 öğrenciden 11'inin de okullarının öğrencisi olduğunu bildirdi.

''BA?ARIYI ZATEN HEDEFLEMİ?TİM''

Öğretmen Hüseyin Akar da, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarısının en büyük sırrının özveri olduğunu ifade etti. Öğrencilerinin başarısı için özveriyle çalıştığını, sadece ders saatlerinde değil, diğer zamanlarda da onlarla birlikte olduğunu

belirten Akar, şunları söyledi: ''Başarımın en önemli sırrı özveri. İşimi severek yapıyorum ve öğrencilerimin başarısını artırmak için ne gerekiyorsa yapıyorum.

Bunun için öncelikle hedef belirlemek gerekiyor. Ben öğrencilerimin bu başarısını zaten hedeflemiştim. Ayrıca, öğrencilerimle sadece ders saatlerinde değil, diğer zamanlarda da birlikte oldum. Birlikte piknik yaptık, eğlence düzenledik, dans edip oyunlar oynadık. Ama derslerimizden de taviz vermedik. Öğrencilerime öğrenme yollarını öğrettim ve öğrenememe sebeplerini araştırdım. Sonuçta bu başarı ortaya çıktı.''

AKAR Ö?RETMENİN BA?ARISI

Daha önce, Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde yapılan Ortak Seviye Tespit Sınavı'nda, Hüseyin Akar'ın öğrencileri Türkiye 2, 6, 7. ve 9'uncusu olmuş, Akar'ın 48 kişilik sınıfından 30 öğrenci sınavda Türkiye ortalamasının üzerinde puan almıştı. Bunun üzerine Akar, ''Mucize Öğretmen'' olarak tanınmıştı.

Öte yandan, kayıt döneminde, çok sayıda veli çocuğunu Akar'ın sınıfına kayıt yaptırmak istemişti. Çocuklarını Akar'ın sınıfına kayıt ettirmek için yaklaşık 500 aile başvuruda bulunmuş, bunlardan kayıt için gerekli şartları taşıyan 200 aile arasında kura çekilmiş ve Akar'ın sınıfına kayıt yaptıracak 42 öğrenci belirlenmişti.

Akar'ın 2 yıl önce görev yaptığı okuldaki sınıfında bulunan 48 öğrencinin tamamı da nakil isteyerek öğretmenlerinin peşini bırakmamışlardı.