Bilgisayar kampanyasında öğretmenlere iki seçenek sunuldu ancak Q klavye istemeyen uzun süre beklemek zorunda kaldı. Beklemek istemeyen çareyi q klavyeyi seçmekte buldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Her Öğretmene Dizüstü Bilgisayar'' kampanyasına katılan öğretmenler ''F'' ve ''Q'' klavyelerden istediklerini seçebiliyorlar. Bilgisayarlarla ilgili Vakıfbank şubelerine başvuran öğretmenler hangi klavyeyi istediklerini sözleşmelerinde bildiriyorlar.

 

Cumhuriyet gazetesinde yer alan bilgilere göre öğretmenlere istedikleri türde klavye hazırlanıyor. Üretici firmalar ''Q'' klavyeleri daha kısa sürede teslim ederken ''özel üretim ''F'' klavyelerin teslimi daha uzun sürüyor. Beklemek istemeyen öğretmenler çözümü ''Q'' klavye üzerinde ''F'' klavye çıkar maları yapıştırmakta buluyorlar. haber7com'dan alınmıştır

 

TNB Bilgisayar Sistemleri A? firmasınca satışı gerçekleştirilecek ilk gruptaki Toshiba marka Satellite L10-102 model dizüstü bilgisayarın fiyatı yüzde 18 KDV ile 1062 dolara ulaşıyor. Data Teknik Bil. Sis. Tic. ve San. A?, Casper Bilgisayar Sis. A? ile Sentim Bilişim Tek. A? firmalarınca satışı gerçekleştirilecek ikinci gruptaki Exper Aktive, Casper Prestige ve KRN Mobilus marka ve modelde dizüstü bilgisayarlarsa yüzde 18 KDV ile 866.12 dolar . Yapılan protokole göre 1 Ekim 2005'e kadar fiyatlar dolar bazında alıcı aleyhine değiştirilmeyecek. 12 aydan 48 aya kadar değişen vadelerde kredi kullandıracak olan Vakıfbank, tüm vadelerde aylık yüzde 1.60 faiz oranı uygulayacak. Kredi kullanarak bilgisayar almak isteyen öğretmenler, Vakıfbank şube ve bürolarına başvurabilecek.

 

Bilgisayarlar için bugüne kadar 23 bin başvuru yapıldığı öğrenildi. Microsoft'un yapacağı indirim 41.15 dolar olacak. İndirimler, eylül ayında kampanyanın sona ermesiyle birlikte, öğretmen hesaplarına geçirilecek ya da kalan taksitten düşülecek.