Milli Eğitim Bakanlığı, 13 bin 498'i isteğe bağlı, 1899'u zorunlu olmak üzere toplam 15 bin 397 öğretmenin yerini değiştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen atama işlemiyle iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlüğüne bağlı öğretmenlerin yer değişikliğini gerçekleştirdi.

Törende Edirne'den gelen öğrenciler darbuka gösterisi sundu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik burada yaptığı konuşmada, 20 bin civarında öğretmenin yer değiştirme işleminin gerçekleştirileceğini kaydederken, son 2 yıldır yer değiştirme işlemlerini Mayıs ayı içerisinde yaptıklarını ifade etti. Geçmiş yıllarda Ağustos-Eylül aylarında yapılan yer değiştirmelerin, eğitim-öğretim ve öğretmen açısından sıkıntılar yaratması nedeniyle Mayıs ayına çekildiğini belirten Çelik, "Büyük bir kargaşa yaşanıyordu.

Eğitim-öğretim yılı başlamasına karşın öğretmen yerine gitmemiş oluyordu" dedi. Çelik, Bakanlık olarak atamalara ilişkin işlemlerin tümünü internet üzerinden yaptıklarını belirtirken, uygulamanın diğer kurumları da örnek olması gerektiğini söyledi. Çelik, 2004 yılı Ağustos ayında yapacakları ilk atamalar da nokta tayini uygulamasını yapacaklarını bildirirken, öğretmenlerin artık gidecekleri okula atanacağını söyledi. Çelik, eş durumu nakillerine ilişkin çıkan haberlere ilişkin olarak da bu haberlerin eksik olduğunu, eş durumunun eskisi gibi özür grubu nakilleri arasında değerlendirildiğini ancak yeni düzenlemeler getirdiklerini söyledi.

Başbakanlığa gönderilen yönetmelikte konuyu düzenlediklerini söyleyen Çelik, "Sağlık, eğitim ve eş durumu nakilleri devam ediyor. Ancak yapacağımız düzenlemeyle 'üretilmiş mazeretlerin' önüne geçilecek" dedi. Çelik'in konuşmasının ardından yer değiştirme işlemine geçildi. Bilgisayar ortamında hizmet puanına göre yapılan işlem sonucunda isteğe bağlı ve zorunlu olmak üzere toplam 15 bin 397 öğretmen yer değişikliği yaptı. Bu öğretmenlerden 13 bin 498'i yaptıkları 5 tercih içindeki illerden birine, 1899'u ise rotasyon kapsamında il değişikliği yaptı. Eşleri de kendileri gibi öğretmen olanların atamalarını da gerçekleştirecek olan Bakanlık toplamda 20 bine yakın öğretmenin yerini değiştirmiş olacak.