Milli Eğitim Bakanlığı'nın illerde yapmaya başladığı 'müdür rotasyonu' il dışına taştı. Bazı okul müdürleri, aynı ildeki bir başka okulda görev beklerken, kendilerini başka bir ildeki eğitim kurumunda buldu

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce çıkarttığı ve eğitimin kalitesini artırmaya yönelik uygulamaya koyduğu, Yönetici Atama Yönetmenliği çerçevesinde yayınladığı genelgeyi gerekçe göstererek, bazı okul müdürlerini il dışına ataması, yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın illerde yapmaya başladığı 'müdür rotasyonu' il dışına taştı. Bazı okul müdürleri, yeni uygulama çerçevesinde aynı ildeki bir başka okulda görev beklerken, kendilerini başka bir ildeki eğitim kurumunda buldu. Ankara Yenimahalle Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Rami Özalan, 5 yıldan fazla yöneticilik yaptığı gerekçesiyle tayininin Bolu'ya yapıldığı haberini aldı.

 

Özalan, yeni karar çerçevesinde Bolu İzzet Baysal Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü'ne atandı. Aynı okulda 5 yıl ve 5 yıldan fazla yöneticilik yapan okul müdürlerine yönelik daha önceki genelgeyle başlayan görev yeri değişiklik uygulamasının bir başka örneğini ise, İzmir Menemen Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Reha Ünlüeroğlugil yaşadı. Müdür Ünlüeroğlugil, İzmir ve ilçelerinde bir okulda müdürlük beklerken, tayini Mardin Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne yapıldı.

 

Edinilen bilgilere göre, okul müdürlerine yönelik yapılan rotasyonla şu ana kadar 130 okul müdürünün görev yeri değiştirilerek, tayinleri başka illere yapıldı. Öte yandan Danıştay 2. Dairesi konuyla ilgili olarak Eğitim-Sen tarafından açılan dava sonucunda, geçen hafta söz konusu yönetmeliğin tayinle ilgili hükümlerinde yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Danıştay'ın aldığı bu karar sonrasında tayin şoku yaşayan okul müdürleri, bakanlığın bu konuda alacağı kararı, merakla bekliyor.