Milli Eğitim Bakanlığı ile UNİCEF işbirliğiyle başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasında Gaziantep'te 12 bin kişi yeniden okula kazandırıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNİCEF işbirliğiyle başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasında elde edilen başarılarla ilimizin diğer illere örnek gösterildiği ve şu ana kadar okula gitmeyen 19 bin öğrenciden 12 bininin yeniden okula kazandırıldığı bildirildi.

 

Gaziantep'in başarısı belgesel olacak

 

Haydi Kızlar Okula Kampanyası İl Koordinatörü ve Milli Eğitim ?ube Müdürü Mehmet Öz, okula hiç gitmeyen ya da devamsız olan toplam 19 bin öğrenciden 12 bininin okula devamının sağlandığını, 7 bin öğrencinin ise halen okula devam etmediğini belirtti. Kampanyada ilimizde elde edilen başarıların UNİCEF tarafından bir belgesele dönüştürüleceğini anlatan Öz, "Kız çocuklarının okula kazandırılmasında ülkemiz ses getirdi. Ülkemizde ise Gaziantep bu kampanyada elde ettiği başarılarla 33 ilin arasında örnek il gösterildi. Bu başarı ilimizde çekilecek olan filmle diğer ülkelerde de gösterilecek" diye konuştu.

 

Durucu, "Amaç, devamsızlığı sıfıra indirmek"

 

Sivil toplum örgütlerinin de bu kampanyaya büyük destek verdiğini kaydeden Öz, birçok sivil toplum örgütü üyesinin öğrenci velileriyle görüşerek, okula gitmelerini sağladıklarını ifade etti. Sivil toplum örgütlerinin kampanya çerçevesinde koordinasyonlarını sağlayan STK Koordinatörü Ayşen Durucu ise amaçlarının devamsızlığı sıfıra indirmek olduğunu, bu nedenle milli eğitim müdürlüğü görevlileriyle ev ziyaretlerinde bulunarak, çocukların okula devamını sağladıklarını söyledi. Basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda destek isteyen kampanya koordinatörleri, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra herhangi bir kuruluşa üye olmayan kişilerin de kampanyaya katılabileceğini dile getirdiler