Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yılın Ağustos ayında yeni atanacak 10 bin öğretmenin nasıl atanacağına ilişkin sorulara açıklık getirdi: Bulunan çözüm nokta tayini.

 

Milli Eğitim Bakanı Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda kendisine yöneltilen soruların tamamını 1 saat 20 dakikada cevaplandırdı.

 

7 ilin milletvekilleri tarafından illerine üniversite kurulması yönündeki soruları cevaplandıran Çelik, fakülte olan illerin mevcut altyapısından faydalanılarak bu illere üniversite kurulacağını, bu fakültelerin başka illerdeki üniversitelere bağımlı olmaktan kurtarılıp, müstakil üniversite haline getirileceğini kaydetti.

 

58 ve 59'uncu hükümetler döneminde 51 bin 419 öğretmen atandığını kaydeden Bakan Çelik, Ağustos ayında da 10 bin öğretmen ataması daha yapılacağını anımsattı.

 

Türkiye'nin hiçbir tarafından öğretmen yetersizliği nedeniyle boş geçen ders olmadığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

 

"Öğretmen atamalarımız tamamen şeffaf bir şekilde yapılıyor. Basın huzurunda yapılan atama ve kura çekimleri konusunda şimdiye kadar herhangi bir şikayet dilekçesi olmadı. Buna rağmen Ağustos 2005'te yapacağımız 10 bin öğretmenin ataması, nokta tayini ile yapılacak. Yani norm kadro gözönünde bulundurulmak üzere tüm atamalar, bilgisayar ortamında buradan yapılacak. İllerde kura çekimine gerek kalmayacak."