Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yarın yapılacak. Sınav, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'de Lefkoşa'da, 5 bin 790 binada, 89 bin 314 salonda gerçekleştirilecek.

Sınavda, üniversitelerden ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinden yaklaşık 300 bin kişi görev yapacak. Ayrıca, Emniyet ve jandarma ekipleri de güvenlik önlemleri alacak. Sınava 1 milyon 730 bin 850 aday katılacak. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve 3 saat sürecek.

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka sınav kimlik belgesi ve fotoğraflı ve resmî onaylı özel bir kimlik belgesi ile bir fotoğraflarını bulundurmaları gerekiyor. Kimlik belgelerinin fotokopisi veya faksı kabul edilmeyecek. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik olarak kabul edilecek. Sınavda, salon görevlileri adayı, sınava giriş ve kimlik belgesinden tanımakta zorlanırsa adaydan fotoğraflarını göstermelerini isteyebilecek. Sınav kimlik belgesi ile özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan aday hiçbir şekilde sınava alınmayacak. Bunların dışında adayların yumuşak uçlu iki kurşunkalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan bir silgiyi de yanlarında götürmeyi unutmamaları gerekiyor. Adaylar kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra sınav salonlarına alınacaklar. Sınav salonlarına yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için adayların en geç saat 09.00'da sınava girecekleri yerlerde hazır bulunmaları gerekiyor.