Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) Almanca birincisi Mertcan İpek, hukuk eğitimi almak istediğini söyledi.

Özel Alman Lisesi mezunu olan İpek'in annesi Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nurcan İpek Çekmeköy'deki evlerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlunun Kıbrıs'ta tatilde olduğunu belirtti.

Çocuklarının çok disiplinli olduğunu ve programlı bir şekilde ders çalıştığını anlatan anne İpek, ''Mertcan için çok yoğun bir seneydi, ÖSS'nin yanında okuduğu lisenin yaptığı Abitur sınavına da çalıştı. Almanya'da yüksek okul veya üniversite eğitimini mümkün kılan Abitur sınavında da dereceye girdi. Ben 'istersen ÖSS'ye ağırlık ver' dedim. Ama o ikisini de bırakmadı. Liseyi de birincilikle bitirdi. Çok mutluyuz'' dedi.

Baba Avukat Mehmet İpek de Mertcan'ın özellikle Hukuk Fakültesi'nde okumak istediğini söyledi.

İpek, ''Eşim de ben de avukat olduğumuz için Mertcan hukuk eğitimi almak istiyor. Çok düzenli ve programlı çalıştı. Galatasaray Üniversitesi'nin Türkiye'de ilk 100'e giren öğrencileri aldığını öğrendi. Kendisi eşit ağırlıkta da Türkiye 16'ncısı oldu. O nedenle hedeflerinin arasına girdi. Ama Almanya Düsseldorf University'de de eğitim almak istiyor. Bundan sonrası onun tercihi'' diye konuştu.

Almanya'da bir üniversitenin 4 yıllık eğitim bursu verdiğini kaydeden baba İpek, ''Mertcan sosyal yönü çok ağır basan bir çocuktu. Gitar çalıyordu, ayrıca dans etmeyi çok seviyordu. Ama bir sene bunları bıraktı ve derslerine odaklandı. Sonunda da tahmin ettiğimizden çok daha fazla başarılı oldu'' dedi.

Kıbrıs'ta tatilde olduğu için telefonda düşüncelerini dile getiren Mertcan İpek ise ''Hukuk eğitimi almak istiyorum. Almanca sınavı beklediğim bir sonuçtu. Galatasaray Üniversitesi için ilk 100'e girmeyi hedefliyordum. Türkiye 16'ncısı oldum. Bu benim için sürpriz oldu. Bundan sonrasını ailemle bir araya geldiğimde hep birlikte karar vermek istiyorum. Çok mutluyum'' diye konuştu.