Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Sayısal-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan Özel Antalya Fen Lisesi Öğrencisi Anıl Akyel, sınava derece yapmak için girmediğini, Türkiye ikincisi olmayı beklemediğini söyledi.

Mersin'in Silifke ilçesinde tatilde bulunan Avni Akyel, AA muhabiri ile telefonla yaptığı görüşmede, sınava derece yapmak için girmediğini, Türkiye ikincisi olmayı beklemediğini belirtti. Akyel, Özel Antalya Fen Lisesi birincisi olduğunu, daha önce düzenlenen deneme sınavlarında Türkiye üçüncüsü ve iki kez Antalya birincisi olduğunu ifade etti.

Silifke'den bugün karayolu ile Antalya'ya dönerek sevincini okul yöneticileri ve arkadaşları ile kutlamak istediğini bildiren Akyel, hedefinin makine veya otomotiv konusunda bir okulda okumak olduğunu kaydetti.

Özel Antalya Koleji Liseler Müdürü Mustafa Çakır da Anıl Akyel'in okulun Fen Lisesi birincisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Anıl Akyel'in Türkiye'de ilk 10 arasına gireceğini umut ediyordum, ikincilik beklemiyordum. Çok mutlu olduk. Lise bölümünden 10 öğrencimiz ÖSS'de ilk bin arasında yer aldı. Türkiye'de ilk bin arasında sayısal puanda 7, eşit ağırlık puanında 2 ve yabancı dil puanında bir öğrencimiz yer aldı. Antalya'daki okullarımız eğitimde çok başarılı. Öğrencileri yetiştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum.''