ÖSS Sayısal-1 puan türünde Türkiye birincisi Aydın Fen Lisesi mezunu Gülşen Yücel, doktor olmak istediğini belirterek, ''Manevi tarafı daha çok. Her türlü para kazanırız ama insanların 'Sağolsun doktor hanım iyi etti' demesi daha önemli'' dedi.

Ailesi İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan, Aydın Fen Lisesinde yatılı olarak okuyan Yücel, İzmir'de sınava hazırlandığı dershanede düzenlenen basın toplantısında duygularını anlattı.

Yücel, ailesi, okul ve dershanesinin başarısında önemli rolü olduğunu, fen lisesi öğrencisi olarak böyle bir başarı elde edememesi halinde üzüleceğini söyledi.

Dershanede dereceye girmesi beklenen 14 arkadaşı ile sınava yönelik özel çalışma programı yürüttüklerini bildiren Gülşen Yücel, şöyle devam etti:

''Puanımı hesapladım, ilk 100'e girerim diye düşündüm. Doktor olmak istiyorum. Hacettepe İngilizce Tıp ya da Ege Üniversitesi olabilir. Sınava girecek arkadaşlara tavsiyem, eğer dershane ile hazırlanıyorlarsa konuları dershaneye göre götürsünler. İlerden ya da geriden konu çalışmasınlar.''

Gazetecilerin ''Neden doktor olmak istiyorsunuz?'' diye sorması üzerine Yücel, ''Daha önceki isteğim  mühendislikti. Sonra doktor olmaya karar verdim. Manevi tarafı daha çok. Her türlü para kazanırız ama insanların 'Sağolsun doktor hanım iyi etti' demesi daha önemli'' diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğrencilerin eğitim imkanlarının sorulması üzerine de Yücel, ''Sistem en başta eleştirilecek şey. Önemli olan, var olan imkanları sonuna kadar kullanmak. Doğuda da olanaklar sınırlı ama onu da kullanmak gerek. Oradan Türkiye birincileri çıktı daha önce'' yanıtını verdi.

-KENDİSİNE DE ZAMAN AYIRIYOR

Gülşen Yücel, ÖSS'ye hazırlanırken ders dışında kendine de zaman ayırdığını, ders çalışırken yorulduğu anda dinlendiğini söyledi.

Mali müşavir baba Mustafa Yücel de Gülşen'in ilkokuldan bu yana başarılı olduğunu, derece beklediklerini belirtti.

Gülşen'in sistemli çalıştığını belirten Mustafa Yücel, kızlarına internet, TV gibi yasaklar koymadıklarını, hangi alanda eğitim alması kararını da kendisine bıraktıklarını ifade etti.

Gülşen Yücel'in annesi Sevcan Yücel ile 9. sınıf öğrencisi kardeşi İlayda Yücel de toplantıya katıldı.