Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye 3'üncüsü olan, İzmir Atatürk Anadolu Lisesi mezunu Cemre Polat, hukuk fakültesini düşündüğünü, ancak tercihini henüz kesinleştirmediğini söyledi.

Polat, İzmir Özel Batı Dershaneleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, sonuçları sabah televizyondan kendisinin uyuduğu bir sırada ailesinin öğrendiğini bildirdi.

Dört yıl boyunca dershaneye devam ettiğini, her gün yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Torbalı'dan okuluna ve dershaneye geldiğini anlatan Cemre Polat, annesi Nursel'in ev kadını, babası Hakkı'nın öğretmen olduğunu, Hasan Polat adlı bir ağabeyi bulunduğunu kaydetti.

Planlı bir ders programı uyguladığını ifade eden Cemre Polat, şöyle dedi:

''Sabah uyuyordum, ailem televizyon izliyormuş, birden evde aşırı sevinç yükselince kazandığını hissettim ve hemen yanlarına gittim. Sonucu ailemden öğrendim. Beni ilk kutlayan ailem oldu. Torbalı'da oturuyoruz, her gün İzmir'e gidip geldim, zor oldu, sıkıntısını çektim, ama bitti. Hukuk fakültesini düşünüyordum, ama kararımı henüz vermedim. Sonucu hocalarımla, ailemle oturup değerlendireceğiz. Henüz daha yeni yeni kendime geliyorum, çok heyecanlıyım. Ailemden sonra ilk tebrik eden yengem ve dershane yöneticilerimiz oldu.''

-''BAŞARI BEKLİYORDUK''-

Özel Batı Dershaneleri Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ali Kılınç ise Cemre Polat'ın 4 yıllık öğrencileri olduğunu, başarısının sürpriz olmadığını açıkladı.

Öğretmenleri ve okul müdürünün böyle bir başarıyı Cemre'den beklediğini anımsatan Kılınç, kurum olarak 25 yıldır, her yıl bu tür başarılar elde ettiklerini hatırlattı.

Üst sıralardaki başarı kadar, öteki çocukların da başarısını yakından takip ettiklerini dile getiren Kılınç, ''Başarılı öğrencilerimiz her yıl bize güç, sinerji, enerji veriyor. Müdür yardımız, rehber öğretmenimiz Cemre'nin çok başarılı olduğunu söylüyorlardı. Arkadaşlarımız bu başarıyı bekliyorlardı. Cemre'nin çok düzenli, disiplinli, hoşgörülü, sevecen, başarılı ve sessiz bir öğrenci olduğunu söylüyorlardı. Sabah basın toplantısında İzmir'i duyunca, Cemre olabileceği aklıma geldi'' dedi.