8. sınıf öğrencilerinden 9 öğrenci Fen Liselerine, 7 öğrenci Anadolu Öğretmen ve Anadolu Liselerine ve 2 öğrenci de Teknik Liselere yerleşti. Okul Müdürü Hüseyin Çelik, "Öğrencilerimiz okulumuzda bir yıl okumalarına rağmen elde ettikleri başarı bizi çok memnun etti. Ayrıca okulumuzun 8. sınıfSBSpuanına göre Kars'ta en iyi ortalamaya sahip olması (461) bizi ayrıca memnun etti. Bu öğrencilerimizin geçen yılki 7. sınıf SBS ortalamaları 418 puan iken, okulumuzun imkanları ve öğretmenlerimizin gayretleriyle ve çocuklarımızın motive edilmiş, çalışmalarıyla bu yılki puanlarını 461'e çıkardılar." dedi.

8. sınıf öğrencilerinden Ahmet Aktoprak'ın velisi de, "Öğrencim Özel Sultan Alparslan İlköğretim Okulunda bir yıl okumuş olmasına rağmen büyük bir ilerleme kaydetti. 7. sınıf SBS'de 351 puan almış iken 8. sınıf SBS'de okulun büyük katkı ve çabalarıyla 466 puan alarak istediği okula yerleşti. Bu başarıyı, okulun geniş imkanlarında deneyimli ve idealist öğretmen kadrosuna, velilerin ilgi ve desteğine, öğrencilerin ilgi ve gayretine borçluyuz." diye konuştu.

Özel Sultan Alparslan İlköğretim Okulu idarecileri, bundan sonra da SBS'de, sporda, resimde ve olimpiyatlarda başarılarını sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.