Zevkli bir yaz eğitimi için 10 öneri

Bütün bir yıl boyu okula giden, sınavlara hazırlanan çocukları bir anda sıkıcı bir metodla sevgiden uzak bir maratonuna sokmayın. Eğer çocuklarınıza Kur'an öğretmek istiyorsanız bunun zorla ve sevgisiz olmaması gerekir. Allah Resulu (sas) bize

Bütün bir yıl boyu okula giden, sınavlara hazırlanan çocukları bir anda sıkıcı bir metodla sevgiden uzak bir maratonuna sokmayın. Eğer çocuklarınıza Kur'an öğretmek istiyorsanız bunun zorla ve sevgisiz olmaması gerekir. Allah Resulu (sas) bize "Sevdirin, nefret ettirmeyin, kolaylaştırın, zorlaştırmayın" buyurarak insan fıtratının mutlaka her işte görmek istediği bir gerçeğe işaret buyuruyor.

Hal böyle olunca bize de Allah'ın aziz kelamını öğretirken onu sevdirerek yapmak düşüyor. Baba korkusuyla, anne zorlamasıyla nefret ederek kursa giden çocuğa Allah'ın kitabını hiç kimse sevdireceğini inanmasın. Ona O aziz kitabı sevdirecek şey onun ruhunu cezp edici, akranlarının hoşuna giden eğlenceler, yarışmalar, gezi ve ziyaretlerle birlikte yapılan bir program ve bu programı büyük bir sevgiyle tatbik etmeye çalışanlardır.

NELER YAPILABİLİR?

1. Kur'an öğrenme zevkli ve cazip hale getirilmeli

2. Sinevizyon, cd gibi teknolojik imkanlardan yararlanılmalı

3. Çizgi film ve hikayelerden seyretttirilmeli

4. Sponsorlar bulup çocuklara, çikolata, pasta gibi ikramlar hazırlamalı

5. Çocuklarla top oynanabilir, pikniğe gidilebilir

6. Minik yarışmalar düzenlenebilir.

7. Çocukları gruplara ayırarak yaşlı ve hasta ziyaretlerine gidilebilir

8. Kurs bitimi için tiyatro, müzik gibi etkinlikler hazırlanabilir

9. "Öğrendiklerini büyüklere anlat" gibi oyunlar düzenlenebilir

10. Çocukları gruplara bölüp heyecan arttırılabilir.