Yerleştirme İle İlgili Kurallar Nelerdir?

Bu kılavuzda yer alan özel okullara öğrenci yerleştirmesi 10 Haziran 2007 Pazar günü yapılacak OKS sonuçlarına göre Sınav Yürütme Kurulu'nca yapılacaktır. Bu sınava katılmayan ya da katıldığı halde sınavı geçerli sayılmayan adaylar bu kılavuzda yer alan özel okullara yerleştirilmeyecektir.

Merkezi yerleştirmede puanı yüksek olan adaya öncelik verilir. Tercih edilen okullardan herhangi birine asil listeden kayıt hakkı kazanan aday, puan durumuna göre önceki tercihlerinin yedek listesinde bulunabilir.

Örnek: Aday 2.tercihini asil listeden kazanmışsa, puanı yeterli olduğu taktirde, 1.tercihinin yedek listesinde yer alabilecektir.1.tercihini asil listeden kazanmışsa, diğer tercihlerinin yedek listelerinde yer almayacaktır.

Yerleştirme sonucunda;

·          Her okula kontenjanı kadar öğrenciyi içeren asil liste,

·          Her okula kontenjanı kadar öğrenciyi içeren yedek liste gönderilecektir.

Bu esaslara göre Sınav Yürütme Kurulu'nca hazırlanan asil ve yedek listeler 10 Temmuz 2007 tarihinde açıklanacak, adayların hangi okulun asil, hangi okulun yedek listelerinde bulunduğunu veya tercihlerinden birine yerleştirilemediğini gösteren ?Sınav Sonuç Belgesi? adayların adresine posta ile gönderilecektir. Sınav sonuçları aynı tarihten itibaren  www.turkozokbir.org.tr  internet adresinden de yayınlanacaktır.