YDS ile ilgili olarak, ÖSS'ye girmek üzere başvuran adayların T.C.Kimlik Numaraları bilgisayar kayıtlarına işlendikten sonra, bu numaralar ilgili banka şubelerine elektronik ortamda aktarılacak ve YDS'ye girmek isteyen adaylar sınav ücretlerini bu şubelere yatırabileceklerdir. YDS ücretini yatırmak isteyen adayların bu ücreti bankaya yatırabilmeleri için bankadaki görevliye T.C.Kimlik Numaralarını, ad ve soyadlarını vermeleri ve yatırdıkları ücretin karşılığında bir dekont almaları yeterli olacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu, yabancı uyruklu ve uyruksuzlar T.C. Kimlik Numarası yerine, ÖSS Başvuru Belgesinin Aday Bilgi Formu, Kayıt Kartı ve Aday Fişinde basılı olan ve 23 ile başlayan 10 basamaklı Belge Numarasını, başına 0 (sıfır) koymak suretiyle banka görevlisine söyleyeceklerdir.

YDS ücretinin bankaya yatırılması, YDS'ye başvuru için yeterlidir.

YDS ücreti, bu ücretin yatırılacağı banka ve tarihler ilgili yılın ÖSS Kılavuzunda belirtilir. Sınav ücretini yatırmayan adayların sınava girmeleri mümkün değildir. YDS'ye giren adayların sınava giriş, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının geçerli sayılması ile ilgili olarak ilgili yılın kılavuzunun Ö?RENCİ SEÇME SINAVI (ÖSS) başlığı altında yer alan tüm kurallara uymaları zorunludur. Bu yüzden bu adayların sınava girmeden önce kılavuzun ilgili sayfalarını bir kez daha okumaları yararlı olacaktır.

Yurtdışında bulunan adaylar sınav ücretlerini göndermek için şu iki yoldan birini seçebilirler:

İsteyen adaylar, yurtiçindeki yakınları yardımıyla, yurtiçindeki diğer adaylar gibi ÖSS sınav ücretini, YDS sınav ücretini ve ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, Tercih Formu ve yerleştirme ücretini yatırabilirler. Ancak, yurtiçinden sınav ücretini yatıran kimse, bankadan alacağı iki nüsha banka dekontunu adaya iletmeli, aday dekontun bir nüshasını Başvurma Belgesine ve ÖSYS Tercih Formuna eklemeli, diğer nüshayı kendinde saklamalıdır.

İsteyen adaylar, ödemeleri gereken ÖSS sınav ücretini, YDS sınav ücretini ve ÖSYS Tercih Formu ücretini döviz olarak bankaya yatırabilirler. ÖSYM'nin banka döviz hesap numarası ilgili yılın ÖSS kılavuzunda yazılıdır. Bu yola başvuran adayların ÖSS ve YDS sınav ücreti olarak ne kadar yatıracakları yine kılavuzda belirtilmiştir. Bu adaylar sınav için kılavuzda belirtilen tutarı yatırdıklarını gösteren banka veya posta havale makbuzunu, Başvurma Belgesine ekleyeceklerdir. Adayların çeşitli amaçlarla ÖSYM'ye ödeyecekleri ücretler, ilgili yerlerde açıklanan yollarla, ÖSS Kılavuzunda belirtilen banka hesaplarına yatırılır. Mektupla para gönderilmez.

Başvurma Belgesini veya Tercih Formunu teslim etmeyen, başvurusu veya tercihi geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan; sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez.

Aday Bilgi Kontrol Formu

Sınavsız geçiş dahil ÖSS'ye başvuran adaylara Şubat ayı içinde Aday Bilgi Kontrol Formu gönderilir. Adayların Başvurma Belgesinde kodladıkları bilgiler ile önceki yıllarda ÖSS’ye başvurmuş olan adayların ÖSYM kayıtlarındaki okul bilgileri bu form ile adaylara bildirilecektir. Adaylar bu form ellerine geçer geçmez bu bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeli, eksiklik veya yanlışlık varsa, bunları form üzerinde, formun arkasındaki açıklamalara uygun olarak ilgili alanlarda tamamlamalı veya düzeltmelidirler. Üzerinde ekleme ve düzeltme yapılan formlar, istenen belgeler de eklenmek suretiyle hiç bekletilmeden ÖSYM'ye ulaştırılmalıdır. Bu form üzerinde belirtilen tarihe kadar ÖSYM'ye ulaşmayan veya ekinde istenen belgeler bulunmayan formlar işleme konmayacaktır. Adaylar tarafından düzeltilen bilgiler gerekli incelemeler yapıldıktan sonra bilgiişlem ortamına aktarılacak; ancak, Aday Bilgi Kontrol Formu adaya geri gönderilmeyecektir. Adaylar kendi bilgilerini ve fotoğraflarını Şubat ayı içinde internetten d e kontrol edebilirler. Fotoğrafinda sorun bulunan adaylar bu durumu mutlaka ÖSYM’ye bildirmelidirler. Bilgileri doğru olan adaylar Aday Bilgi Kontrol Formunu ÖSYM’ye geri göndermeyeceklerdir.