Yaz kursları, çocukları kötü alışkanlıklardan koruyor

Yaz aylarında çocuklar tatil yaparken, başıboş da kalmamalı. Camilerin, Kur'an kurslarının, belediyelerin, özel kurumların düzenlediği kurs ve etkinlikler çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çok faydalı. Çeşitli bilgileri öğrenen

Yaz aylarında çocuklar tatil yaparken, başıboş da kalmamalı. Camilerin, Kur'an kurslarının, belediyelerin, özel kurumların düzenlediği kurs ve etkinlikler çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çok faydalı. Çeşitli bilgileri öğrenen çocuklar, sosyal faaliyetlerle de hayata hazırlanmış oluyorlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl camilerde açılacak kurslarda çocuklara sadece Kur'an-ı Kerim öğretilmeyeceğini açıkladı. Dinimizin güzelliklerinin hayata nasıl yansıtılabileceği örnekleriyle çocuklara gösterilecek.

Okulların tatile girmesiyle birlikte Türkiye genelindeki hemen her camide faaliyete geçen Kur'an kurslarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için iyi bir fırsat olduğu belirtiliyor. Kur'an kurslarının yanı sıra çocuklara ve gençlere yönelik belediyeler veya özel kurumlar tarafından düzenlenen yaz kurslarının da çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutacağı belirtiliyor.

Her yıl Türkiye genelindeki tüm camilerde okulların kapanmasıyla başlayan Kur'an öğretimi kurslarıyla birlikte yaz spor okullarının çocukları sigara, uyuşturucu, bali, hırsızlık, kapkaç gibi kötü alışkanlıklardan koruduğu ifade ediliyor.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şevki Aydın, yaz döneminde boşta kalan çocukların her türlü kötü eğilim içerisine girebileceği uyarısında bulunarak ailelerin bu konuda duyarlı olmasını istiyor. Kur'an kurslarının artık sadece yüzüne okutulup ezberci öğretim vermediğini aktaran Aydın, İslam dininin temel değerlerinin çocuklara verildiğini söyledi. Kurslarda, bu değerleri öğrenen çocukların hayata geçirmelerine de yardımcı olunduğunu anlatan Aydın, "Böylelikle örnek tutum ve davranışlar, ibadet hayatı öğretilerek çocukların kötü alışkanlıklardan ve kötü arkadaşlardan uzak durmaları sağlanacak. Bu da gençlerimizin suça karışma oranlarını ciddi manada düşürecektir." diye konuştu.

Kur'an kurslarındaki çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretiminin yanı sıra Hazreti Peygamber'in örnek hayatı, tutum ve davranışları, gibi konular başta olmak üzere insanların birbirleri arasındaki alışverişler, İslam dininde hak, hukuk ve evrensel ahlak kuralları çocukların anne ve babalarına, çevresindeki insanlara karşı nasıl davranması gerektiği konuları anlatılacak.

Boş geçirilen bir yaz, tehlikelidir

Erciyes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turan da yaz döneminin gençler için çok tehlikeli bir dönem olduğu uyarısında bulunarak aileleri çocuklarını mutlaka bir aktivite, bir uğraşa yönlendirmeleri konusunda uyardı. Yaz kurslarının çocuklar ve gençler için bulunmaz bir fırsat olduğuna değinen Turan, bu kurslar sayesinde çocukların hem kendini geliştirebileceğini hem de kötü arkadaş çevresi ve suç unsurlarından korunabileceğini aktardı.

İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de, bir yıl boyunca gerek okullarda olsun gerekse okul dışında gençleri kötü alışkanlıklar ve suç örgütlerinden uzak tutmaya çalıştıklarını belirtti. Yazın tatile giren gençlerin tamamen korumasız ve denetimsiz kaldığını aktaran Özdemir, yazın açılan sosyal ve dinî içerikli kursların gençleri her türlü kötü alışkanlık ve suç örgütlerinden uzaklaştırdığını söyledi. Bu konuda ailelere çok büyük görevler düştüğünün altını çizen Özdemir, hiçbir ailenin, çocuklarını yaz döneminde başıboş bırakmaması gerektiğinin altını çizdi.