Soruların zorluk derecesi geçen yılla aynı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan

PROF. DR. ÜNAL YARIMAĞAN
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 11 Nisan Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) merakla bekleyen adayları rahatlatacak bir açıklama yaptı.

Bu yılki sorularla geçen yılki sorular arasında zorluk ve kolaylık açısından hiçbir fark bulunmadığını belirten Yarımağan, "Sorular son 5 yıldır sorduğumuz 120 sorunun, soru sayısı artırılmış şekli. Değişiklikler daha çok haziranda yapılacak LYS'lerde olacak." dedi.

Yarımağan, YGS'ye, 1 milyon 512 bin 450 adayın katılacağını, bunun geçen yıla göre 160 bin daha fazla olduğunu kaydetti. Sınavın tek oturumda 160 dakika süreceğini bildiren Yarımağan, 4 testte, 40'ar sorudan toplam 160 soru yer alacağını söyledi. ÖSYM Başkanı, bir yarışma sınavı olan YGS'nin lisans programlarına girişte kullanılacak puanları yüzde 40 etkileyeceğine dikkat çekerken, "Bu sene 6 puan türü var. Her puan türünde, en düşük puan 100, en yüksek 500 olacak. Soruların ortalama yüzde 10'unu yapanlar 140 puan alacak, yüzde 20'sini yapanlar 180 alacak. Nasıl olsa yaptığım sorularla 180'i alırım diye sınavın son yarım saatinde durmasınlar. Olabildiğince çok soru yapıp yüksek puan almaya çalışsınlar." tavsiyesinde bulundu. 180 puan almak için 32 soru çözmek gerektiğini aktaran Yarımağan, "Ancak herhangi 32 soru 180 yapmaz. Her teste eşit olmak şartıyla 32 soru. Toplamı 32 olan farklı kombinezonlar bir puan türünde 180'i geçebilir, bir başka puan türünde altında kalabilir." bilgisini verdi.