Bahsettiğinizdurum, bir sınav efsanesidir. Öğrenci;  hiç çalışmaz ya da çok az çalışır, ama sorular yalnızca onun çalıştığı yerlerden çıkar. Bir başka öğrenciyse, çok çalışır. Ancak çalıştığı yerlerden hiç soru gelmez ve başarısız olur.

Gerçek yaşamda böyle bir durum varsa, o şanslı öğrencilere bir ofis açalım, soru gelebilecek konuları -bahis oyunlarında olduğu gibi -tahmin etsinler. Böylece, maddi bir gelir de elde etmiş olurlar. Tabii böyle bir şahıs varsa.

Ya da şanssız arkadaşlara bir ofis açalım, çalıştığı yerleri bize söylesin, biz de o konulara çalışmayalım. Nasıl olsa oralardan soru çıkmayacak. Ne dersiniz?  İyi fikir değil mi?

Görüldüğü üzere; biraz düşündüğümüzde bunun yalnızca boş (dayanaksız) bir söylenti ya da şehir efsanesi olduğu ortaya çıkacaktır. Bu bağlamda; isterseniz sınavda başarılı olmak için ne yapılması gerektiğine bakalım.

Yaşamın her alanında herhangi bir konuda başarılı olmak için yapılması gereken tek şey, çalışmaktır. Sınavda başarılı olmak için çalışmanız gerektiği gibi, iş hayatında ya da spor alanında başarılı olmak için de çalışmanız gerekir. O halde  “Çalışmak;  yaşamımız boyunca en sıklıkla yapacağımız davranıştır”, diyebiliriz. Sevmediğimiz bir davranışı yaşamımız boyunca sürekli tekrarlamak zorunda mıyız? diye düşünüyorsanız, size hemen bir müjde verelim.

Şu anda çalışmayı sevmemeniz çalıştığınız derslerle alakalı. Sınav maratonunda ilgi duysanız da, duymasanız da alanınıza giren her derse çalışmak zorundasınız. Ancak üniversite sınavına iyi hazırlanır ve sonuç olarak istediğiniz bölümü kazanırsanız, yalnızca sevdiğiniz derslere çalışacaksınız. Çünkü alan dersleri, sizin sevdiğiniz bölümle ilgili olacak.

O halde; önünüzde kalan şu kısa zaman diliminde istediğiniz bölümü kazandığınızı düşünerek, sabredip çalışmaya ne dersiniz?

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: EBRU KODAK /Psikolojik Danışman, Eğitimc
Kaynak: