SBS Tercihleri İçin Öneriler -7

Puanı yetene ön kayıt hakkı sınırsız.

Çok sayıda gencin hayallerini süsleyen Türk ve yabancı özel okullar için ön kayıt dönemi 8 Ağustos'ta başlıyor. Tercihlerde velilerin süreci düzenli takipleri önemli..
BU yıl Özel Ortaöğretim Okulları (Türk ve Yabancı Özel Okullar) lise hazırlık veya 9. sınıflarına alınacak öğrencileri, 8. sınıf SBS ham puanına göre taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yolu ile seçecek.
Özel okullar, komisyon tarafından oluşturulacak kayıt takvimine uygun olarak kendi taban puanlarını belirleyecek, kendilerini tercih eden ve puanı yeterli olan öğrencilere ön kayıt yapacak ve kontenjanlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencileri belirleyecekler.
İşte unutulmaması gerekenler.
1) Kayıt kabullerde öğrenci velileri 'Sınav Sonuç Belgeleri'nin aslını ibraz edecek.
2) Adaylar, puanı tutan birden fazla okula ön kayıt yaptırabilecek.
3) Tüm başvurular kayıt olunmak istenen okula yapılacak.
4) Ön kayıt sonucunda herhangi bir okula kesin kaydını yaptırıp geri alan adaylara (resmi bir okula gitseler dahi), Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği'nin 9/3. maddesine göre ödedikleri ilk taksitin % 80'i iade edilir.
5) Bu adaylar daha sonra aynı okula başvuruda bulunamayacaklar.
6) Okullar açıldıktan sonraki dönemde herhangi bir okuldan kaydını alan öğrencinin ödediği ücretin iadesi 'Ücret Tespit ve Tahsil Yönetmeliği'ne göre yapılır.

Global vatandaşlık programı Bahçeşehir'de
Global Vatandaşlık Programı, Knightsbridge School işbirliği ile Bahçeşehir Kolejleri'nde!
Londra'nın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Knightsbridge School işbirliği ile ilk kez Kocaeli Bahçeşehir Koleji'nde başlatılan Global Vatandaşlık Programının önümüzdeki yıllarda diğer Bahçeşehir Kolejlerinde de uygulanması planlanıyor. Bu işbirliği çerçevesinde yeni İngilizce öğrenim modelleri eğitim sistemine dahil edilecek, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik değişim programları, yaz kampları ve ğitim programları düzenlenecek.
Knightsbrdige Global Vatandaşlık Programı Nedir?
Temel olarak yabancı dil ve bilgi teknolojileri dersine entegre edilen ancak tüm okul genelinde global değerlerin okul kültürüne hakim olmasını hedefleyen bir program.Bu programla global düşünme yeteneğine sahip, İngilizceyi diğer disiplinlerde öğrendikleri bilgi ve becerileri kullanarak öğrenen, dünya vatandaşları ile iletişim kuran, öğrenme sürecinde kendi gelişimini değerlendirebilen öğrenciler yetişecek.

ÖZEL OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ
I. ÖN KAYIT DÖNEMİ
8-9-10 AĞUSTOS 2011 ÖN KAYIT
11-12 AĞUSTOS 2011 KESİN KAYIT
II. ÖN KAYIT DÖNEMİ
15-16-17 AĞUSTOS 2011 ÖN KAYIT
18-19 AĞUSTOS 2011 KESİN

III. ÖN KAYIT DÖNEMİ
22-23-24 AĞUSTOS 2011 ÖN KAYIT
25-26 AĞUSTOS 2011 KESİN KAYIT
SON KAYIT DÖNEMİ
05 EYLÜL 2011'DEN İTİBAREN

2.20110714002042.jpg
Önce kayıt olun, yedeği bekleyin
SORU: İstanbul Etiler'den Berke Çalışkan. Anadolu lisesine gitmek istiyorum. OYP: 422.813 Genel Başarı Sıram: 104.115 . Evime yakın liselerden hangilerini önerirsiniz? Bu sene Anadolu liselerinin taban puanları artacağı söyleniyor bu doğru mudur?
CEVAP: Puanlar yükselir. Çünkü öğrencilerin başarıları yükseldiğinde okullara talep artar o da puanları yükselir. Bunu ilk gün gazetemizde anlatmıştık. Sana gelince yakın okul ayırmamanı öneririm. Zira sana yakın Anadolu lisesi bulmak zor olacak. Ama pazartesi ve salı günkü gazetemizde listeyi bulabilirsin veya www.tercih.tv adresinden tercih yapabilirsin.
SORU: Oğlumun SBS OYP puanı 423. Diyarbakır'da okumak istiyor, tercihlerini yaptık. İlk 3 tercih OYP puanının üstü ve diğerleri denk ve aşağısı okullar. Asil kazandığı okula kayıt yaptıracak mıyız yoksa yedek bekleyecek miyiz?
CEVAP: İlk 3 değil ilk 6 tercihi OYP üstü yapın, üstteki okullara yedek olarak yerleşmesini sağlayın. Kalan altı okulu da başarı sırasına yakın veya altında yapın yerleştiği okula kaydınızı yaptırıp yedekleri bekleyin.

1.20110714002001.jpg

İŞTE BENİM OKULUM
Liseleri tanımak için işte size fırsat. Öğrenciler okudukları liseyi kendi gözlerinden anlatıyor.
En düşük seviyedeki öğrenci bile zirvede Şule Kaya / Adile Mermerci Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi
Bu liseyi tercih etmemin amacı sayısal bölüm öğretmenlerinin çok iyi olması. Ders seviyesi düşük olan öğrencilerin bile seviyelerini yükseltebiliyorlar. Burada herkes bir aile gibi, arkadaşlıkları çok iyi. Müdürümüz ve öğretmenlerimiz bizlerle çok ilgili. İngilizce ve Almanca görüyoruz.
Öğretmen olmak isteyene ek puan avantajı sağlıyor
Mustafa Mert Akyürek / Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi 2. sınıf öğrencisi
Hedefim tıp olduğu için bu liseyi tercih ettim. Çünkü bu liseden aldığım eğitimle istediğim bölümü kazanacağıma inanıyorum. Okulumuz aynı zamanda model okul olarak gösteriliyor. Dinamik bir öğretmen kadrosu var. Öğretmenlik dışında tercih ettiğiniz diğer bölümlerde puanlarınız düşmüyor. Öğretmenliği tercih edersiniz ek puan avantajı getiriyor.

3.20110714002119.jpg