Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2006-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dahil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ve varsa yeni açılan yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Sınavsız geçiş dahil Merkezi Yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar Ek Yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek

Yerleştirmede Y-ÖSS puanlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına, merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan yükseköğretim programlarına önkayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Tablo 3A'daki sınavsız geçiş programlarının genel yerleştirme sırasında dolmama veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlarına da Ek Yerleştirme yapılacaktır. Bu yerleştirmede de önce kendi alanlarında tercih yapmış meslek lisesi öğrencileri yerleştirme işlemine alınacak, meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarındaki sınavsız geçiş yerleştirilmelerinden sonra boş kalan kontenjanlara lise mezunlarının ve meslek liselerinin diğer alanlarından mezun olanların ilgili Y-ÖSS puanlarına göre yerleştirilmeleri yapılacaktır.

 

1)     2006 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2006 ÖSS'ye başvurulmuş olması zorunludur.

2)     Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 8'i geçmemek üzere tercih yapabilir.

3)     Y-ÖSS ile girilen programlarda tercih ettiği programlarla ilgili geçerli puanı olmayan veya puanı tercih ettiği programın en küçük puanından daha küçük olan bir adayın bu tercihleri iptal edilecektir. ( Tablo-3A'da yer alan programlar hariç )

4)     2006 genel yerleştirme sırasında, açıköğretim kontenjansız programları hariç, herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olanlar ek yerleştirmeye başvurabilirler.

5)     2006'de özel yetenekle yerleşen adaylar ek yerleştirmeye başvurabilirler.

6)     Ek yerleştirmeye başvuran adayların, Y-ÖSS puanları yükseköğretim programlarının en küçük puanına eşit veya bu puandan daha yüksek olması zorunludur.

7)     2006 ÖSS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2006 ÖSS'de sınava girmek için başvurduğu halde sınava girmeyen veya 2006 ÖSS'de sınava girerek 160.000'ın altında ÖSS puanı alan meslek liseli mezunları sadece Tablo-3A'dan kendi alanlardaki yükseköğretim programlarını tercih edebilir.

8)     İlgili puan türünde 160.000 ile 184.999 arasında ÖSS puanı alan meslek lisesi mezunları gerek kendi alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3B'deki ve Tablo-4'teki Açıköğretim programlarını tercih edebilir.

9)     185.000 veya daha yüksek ÖSS puanı alan meslek lisesi mezunları Tablo-3A, Tablo-3B ve Tablo-4'deki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilir.

10) 160.000 ve 184.999 arasında ÖSS puanı alan lise mezunları Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile Tablo-4'deki Açıköğretim programlarının tercih edebilirler.

11) 185.000 veya daha fazla puan alan lise mezunları Tablo-3A, Tablo-3B ve tablo-4'ten istedikleri yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

12) Tablo-3A'dan tercih yapacak adaylar ister meslek liseli ister lise çıkışlı olsun en küçük puan ve öncelik bilgilerini göz önünde tutmadan da tercihlerinin yapabilirler.

13) Sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların yerleştirilmeleri yapıldıktan sonra Tablo-3A'daki boş kalan kontenjanlara lise mezunları ile meslek liselerinden kendi alanları dışındaki programları tercih etmiş olan adayların yerleştirilmeleri yapılacak, bu yerleştirilmelerde adayların programın puan türündeki Y-ÖSS puanları göz önünde tutulacaktır.

14) Ek yerleştirme müracaatları Eylül ayının 15-30'u arasında yapılması beklenmektedir.

15) Ek yerleştirme ile kazananların üniversite kayıtları Ekim'in son haftasında gerçekleştirilecektir.