1. OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.
  2. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 12 (on iki) tercihe kadar başvuru yapabileceklerdir.
  3. Yerleştirme işlemi, ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre yapılır. Öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılır. Ortaöğretime yerleştirme puanlarının eşit olması hâlinde 8. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, eşitliğin devamı hâlinde, 7. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, yine eşitliğin olması hâlinde 6. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Bunların da eşit olması hâlinde tercih önceliği dikkate alınır.
  4. Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilirler.Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 8 katı alınarak belirlenecektir. Özel okullar için yedek kontenjan belirlenmez.
  5. Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir.
  6. Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin "Sınav Sonuç Belgesi"nde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asil olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacaktır. Ayrıca velilerhttps://e-okul.meb.gov.tradresindeki"Veli Bilgilendirme Sistemi"ndensürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen İnternet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir.
  7. Yerleştirme sonuçları açıklanınca tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci,01-05 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadarasil olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir.
  8. Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 01-05 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
  9. Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra,06 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibarenboş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadarkayıtlarını yaptıracaklardır.
  10. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
  11. 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kalan kontenjanlar13 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibarenilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını,15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadaryaptıracaklardır.
  12. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
  13. 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar20 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibarenilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını,22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadaryaptıracaklardır.
  14. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
  15. 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar27 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibarenilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını,05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadaryaptıracaklardır.
  16. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bu hakkını kullanmak istemeyen öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemine işlenir. Bu durumda sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.
  17. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki (kayıtlı oldukları) okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak silinir. Bu durumda kontenjanı azalan okul için yedek listeye göre sıradaki bir öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.
  18. E-OKUL SİSTEMİNE ZAMANINDA İŞLENMEYEN OKUL KAYITLARI GEÇERLİ DEĞİLDİR. KAYITLARIN ZAMANINDA SİSTEME GİRİLMESİNDEN OKUL YÖNETİCİLERİ SORUMLUDUR. VELİLER KAYIT DURUMLARINI VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDEN TAKİP EDEREK KAYITLARININ YAPILIP YAPILMADIĞINI KONTROL ETMEK ZORUNDADIRLAR. KAYITLARININ YAPILMADIĞI DURUMDA OKUL YÖNETİCİLERİNİ UYARMALARI GEREKLİDİR.
  19. Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.