1. Tercih başvuruları alındıktan sonra ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara yerleştirme yapılacaktır.
  2. Yerleştirme yapılacak okul ve programların kontenjan listelerihttp://www.meb.gov.trve http://oges.meb.gov.tradreslerinde yayımlanmaktadır.
  3. Yerleştirme yapılırken OYP'nin eşit olması hâlinde 8. sınıf SBS puanı yüksek olan, eşitliğin devamı hâlinde 7. sınıf SBS puanı yüksek olan, yine eşitlik olması hâlinde 6. sınıf SBS puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilecektir. Bunların da eşit olması hâlinde tercih önceliği dikkate alınacaktır.
  4. Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer.
  5. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu programlarına TABLO-3, 4 ve 5'te belirtilen özel yetenek sınavı, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavı sonuçlarına göre öğrenci alınan alanları ile Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı protokollü okulların ilgili alanlarına kontenjanın iki (2) katı kadar öğrenci yerleştirilecektir.