SBS ikincisinin hedefi Amerika

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 puanla Türkiye ikinciliğine ortak olan Özel Bornova İlköğretim Okulu öğrencisi Berke Saat, bundan sonraki hedefinin yurtdışına gitmek olduğunu söyledi.

SBS 8. sınıflar sınavında Türkiye ikinciliği elde eden Berke Saat, eğitim öğrenim gördüğü Özel Bornova İlköğretim Okulu'nda annesi Nermin Saat ve okulun kurucu temsilcisi Bülent Aydoğdu'nun da katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla duygularını ve sınav sonrası hedeflerini anlattı.

Emekli öğretmen anne Nermin ve emekli emniyet mensubu baba İhsan Saat'in 1998 doğumlu oğulları olan Berke Saat, üç yıldır girdiği SBS'lerde tam puan çıkarmak için çalıştığını, bu hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Elde ettiği puan ve derecenin kendisini şaşırtmadığını, çalışmalarının karşılığını aldığını düşündüğünü dile getiren Saat, ''Sonucu görünce hakkımı aldığımı düşünerek, çok sevindim, mutlu oldum'' dedi.

Başarılı öğrenci, hangi okulu tercih edeceği konusunda kesin kararını vermediğini, ancak ileriye dönük hedeflerinin olduğunu ifade ederek, ''Bundan sonra ki hedefimde yurtdışına gitmek var. Amerika'ya gitmek istiyorum'' dedi.

-En büyük zevki müzik-

Başarısını, derslerine ve konulara günü gününe çalışmaya, okuduğunu hemen kavrayabilme ve ezber yeteneğine bağlayan Berke Saat, sınava hazırlanmanın yanında hiçbir zaman ihmal etmediği tek şeyin ise müzik olduğunu söyledi.

Derslerini bitirdikten sonra her ne olursa olsun mutlaka müzikle uğraştığını, gitar çalıp şarkı söylemeyi çok sevdiğini anlatan Saat, en çok rock, metal ve yabancı müzik dinlemeyi sevdiğini bildirdi.

Anne Nermin Saat de oğlunun bir konuyu dinlediği an hemen kavrayabilmesinin en büyük avantajı olduğunu ve matematik zekasının güçlü olduğunu dile getirdi.

Oğlunun disiplinli bir çocuk olduğunu ve okul ödevlerini aksatmadan yaptığını, başarıda okulun yaptığı doğru yönlendirmelerin de katkısı olduğunu ifade etti.