1. Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi programı ile Ticaret Meslek Liselerinin Anadolu iletişim meslek lisesi programı,

Kız Teknik ve Meslek Liseleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri (Anadolu Kız Teknik Lisesi, Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi Programları) büro yönetimi alanı, eğlence hizmetleri alanı, gıda teknolojisi alanı, güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanı, konaklama ve seyahat hizmetleri alanı hasta ve yaşlı hizmetleri alanı ile yiyecek-içecek hizmetleri alanını tercih edebilmek ve kayıt yaptırabilmek için;

  1. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu programlarına genel başvuru şartlarının yanında sağlığı ve fiziksel özellikleri ile yeterlikleri iletişime, turizm eğitimine; eğlence hizmetlerinde, seyahat acentelerinde ve turistik tesislerde, toplu beslenme yapılan kurum mutfaklarında, büro hizmetlerinde, gıda kontrol ve analizleri laboratuarlarında görev yapmaya uygun olması,
  2. Mülakat sınavına girmesi ve başarılı olması,
  3. Yukarıda sayılan alanlarda öğretim yapan özel okullarda da aynı şartlar aranır.
  4. Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlıkız teknik ve meslek liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin (Anadolu kız teknik lisesi, Anadolu teknik lisesi, Anadolu kız meslek lisesi, Anadolu meslek lisesi programları) Anadolu programı uygulananayakkabı ve saraciye teknolojisi alanının, ayakkabı modelistliği dalı, saraciye modelistliği dalı, grafik ve fotoğraf alanı, inşaat teknolojisi alanının restorasyon dalı, kuyumculuk teknolojisi alanı, seramik ve cam teknolojisi alanı, sanat ve tasarım alanı ile radyo televizyon alanının grafik animasyon dalı ile Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı protokollü okulların ilgili alanlarına özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır.
  5. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu programlarının denizcilik alanına yerleştirilen öğrencilerden mülakat ve beden yeterliliği sınavında başarılı olanlar, sağlık durumlarının denizcilik eğitimine elverişli olduğunu Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş resmî ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınacak, "gemi adamları sağlık raporu" ile belgelendirecektir. Sağlık durumu uygun olan öğrencilerin kayıtları yapılacaktır.

ç)Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okul müdürlüklerince yerleştirme işlemleri için ön kayıtlar e-okul sistemine girilmeyecektir. Ancak, özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı sonucunda başarılı olup kesin kayıt hakkı kazanıp, kayıt olanların veri girişi yapılacaktır.

  1. Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okullarda yerleştirme işlemi sonrasında başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerden açık kontenjanlara OYP esas alınarak ön kayıtla öğrenci kabul edilecektir.
  2. Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınav takviminde belirlenenortaöğretime yerleştirme puanına (OYP)göre yapılan kayıtlar sonunda açık kontenjan bulunması durumunda ders yılının başladığı haftanın son günü çalışma saati bitimine kadar yedek listeden sırası gelenlerin kayıtları yapılacaktır.