Bayan öğretmenler şiddete yöneliyor

43 ilköğretim öğretmeni derste izlendi. Kadın öğretmenler erkeklere göre daha fazla fiziksel ceza uyguluyor, en fazla dayak 3. sınıfta, öğretmenler argo kullanıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma öğretmenlerin sınıf içi tepkilerini ortaya koydu. Derste izlenen 43 öğretmenin istenmeyen davranışlar karşısında verdikleri tepkilerin başında azarlama geliyor. Kadın öğretmenler erkeklerden daha fazla fiziksel ceza uyguluyor.

Fiziksel cezaya en fazla 3. sınıf öğretmenleri başvuruyor. 5. sınıf öğretmenleri ise öğrencileri azarlarken saçmalama, ulan, aptalca bir soru, manyak mısınız, köpek, inek gibi bakmayın gibi kelimeler kullanıyor.

Öğretmenlerinin Sınıf Ortamında Meydana Gelen İstenmeyen Davranışlara İlişkin Gösterdikleri Tepkilerin Değerlendirilmesi' adlı araştırma Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr Ahmet Çoban ve Fadime İşcen tarafından yapıldı. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında dört okulda 43 sınıf öğretmeni üzerinde gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları şöyle: