Güney Afrika

Yabancı dil eğitiminde Güney Afrika'ya olan talep giderek artıyor. Güney Afrika öğrencilerin yeni gözdesi .

Öğrencilerin son dönemlerde Güney Afrika'yı tercih etme sebeplerinin başında; eğitimin Amerika ve Avrupa ülkelerine göre aynı standartlarda ve daha hesaplı olması, uygun konaklama seçenekleri, problemsiz vize işlemleri, seçkin dil okulları, üniversite eğitiminde 3 yılda mezuniyet gibi pekçok avantaj gelmekte. Güney Afrika'da dil eğitimini İngiltere, Amerika, Kanada ve Avustralya'ya göre aynı şartlarda çok daha ucuza almak mümkün.

Özellikle 11 Eylül olayları ardından yaşanan sıkıntılar, Amerika ve İngiltere gibi ülkelere gitmek isteyenler için vize alımlarında problem yaşanmasına sebep oldu. Karşılaşılan vize problemleri ve vize alınamaması sonucu oluşan ekonomik kayıplarsa yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencileri diğer gelişmiş ülkelere alternatif bir ülke olan Güney Afrika'da eğitim almaya yöneltti.

Done Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı müdürü Hakan Aykaç'ın verdiği bilgilere göre şu an otuz binden fazla uluslararası öğrenci Güney Afrika'da eğitim görmekte. Bunun yanısıra diğer İngilizce konuşulan ülkelere göre eğitimin %60 daha ucuz oluşu, İngilizcenin anadil ve resmi dil olması, aksan farkının olmaması, hayatın çok ucuz olması, okullarda İngiliz asıllı Güney Afrikalı öğretmenlerin ders veriyor olması, çok sayıda uluslararası dil okullarının bulunması, elverişli hayat şartları, ılıman iklimi, muhteşem doğa güzellikleri ve modern şehir yapısı öğrencileri en çok çeken faktörler arasında.

Cape Town Dünyanın en güzel beşinci şehri ve burada yaşayan yüzbinlerce İngiliz asıllı ailenin yanında kalarak çok iyi İngilizce pratik yapma imkanı da öğrencileri buraya yönelten diğer önemli bir etken... Ayrıca 2010 yılında Dünya Kupasının Güney Afrika'da yapılacak olması da bu ülkenin Dünya standartlarında bir ülke olduğunun apaçık bir göstergesi.

Daha fazla bilgi için www.do-ne.com.tr adresine bakabilirsiniz