Tarihçe: 1800'lü yılların sonunda Selanik'le yaşayan ileri görüşlü Türk aileleri, çocuklarını eğilerek, onlara gelişme ve yetişme olanağı sağlayacak bir Türk okulu arayışı içindeydiler. Mısır'dan Selanik kenti­ne göç etmiş Osmanlı Türklerinden Zeki Efendi hep böylesi bir okulu açmayı düşledi. Ancak Selanik'teki ilk Türk Okulunu açmayı başaran kişi Şemsi Efendi oldu. Işık Okulları'nın öncüsü Feyz-i Sıbyan ise 14 Aralık 1885'te Selanik'te Mümeyyiz Tevfik Efendi tarafından açıldı. Okulunu maddi güçlükler nedeniyle kapatmak zorunda kalan Mustafa Kemal'in öğretmeni Şemsi Efendi de Feyz-i Sıbyan'a katıldı.

Türkiye'deki en eski vakıflardan biri olan okul, 17.12.1934'te Ata­türk'ün onayı ile 49. yıldönümünde Işık adını aldı. Okul, Nişantaşı Kampusu'nun yanı sıra, 1986'da Ayazağa Kampusu'nda FMV Ayazağa Işık İlkokulunu, 1988'de Ortaokulu ve Lisesini kurdu.

Eğitim-Oğretim Durumu: Öğretim süresi 1 yıl hazırlık olmak üze­re 4 yıldır. 2'si yabancı olmak üzere 64 öğretmen bulunmaktadır.

Öğretim Dili: Öğretim dili İngilizce, ikinci yabancı dil Almancadır.

Kütüphane: Yaklaşık 14.000 kitap ve 19 süreli yayın aboneliği vardır.

Laboratuar, Atölyeler ve Tesisler: 4O'ar kişilik 6 fen laboratuarı, 2 dil laboratuarı ve 3 bilgisayar laboratuarı vardır. Yarı olimpik ka­palı yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonu, halı sahası, 500 kişilik konferans salonu, tiyatro salonu, 2 müzik odası, 3 resim atölyesi, 30 kişilik 2 bilgisayar odası, mültimedya odası ve satranç odası bulun­maktadır.

Sosyal-Kültürel ve Sportif Faaliyetler: Okul bünyesinde her türlü sportif etkinlikler yapılmakta olup sosyal etkinlikler ise eğitici kollar çer­çevesinde yürütülmektedir. Bunun yanında Fevziyeliler ve Işıklılar Der­neği çalışmalarını aktif olarak yürütmektedir.

Okulun Uyguladığı Farklı Program: IB, ABİTUR, ÖSS çalışmaları

Web Adresi: www.fmv.edu.tr