Eski oyunları hatırlama zamanı

Günümüz çocukları artık ailesiyle eğlenceli vakit geçirmek ya da sohbet etmek yerine okuldan geriyekalan

 

Günümüz çocukları artık ailesiyle eğlenceli vakit geçirmek ya da sohbet etmek yerine okuldan geriyekalan zamanlarını bilgisayar başında oyun oynayarak ya da televizyon izleyerek geçiriyor.

Bu durumda ailenizi bir araya getirebilecek ve az parayla eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bir yol biliyor musunuz?

Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre bütçeniz kısıtlı da olsa, aileniz için zamanı eğlenceli hale getirmenin yolları:

1. Öncelikle çocuklarınızın sizinle vakit geçireceği zamandan emin olun. Çocuklar ne kadar para harcadığınıza bakmaksınız iyi vakit geçirmek isterler. Ancak dışarıda eğlenmek ya da yemek yemek için az paranız varsa, çocuklarınızın da evde oynayabileceği ve hepinizin eğlenebileceği bir oyun bulabilirsiniz.

2. İyi olan hatıraların her zaman akılda kaldığı bilinir. Geçmişe dönün ve çocukluğunuzda yaşadığınız güzel olayları düşünün. Çocuğunuzun da ileride gülümseyerek hatırlayacağı bir anısı olmasını sağlayabilirsiniz. İyi duygular en iyi hediyedir.

3. Bir aile toplantısı düzenleyin. Niçin toplandığınızı çocuklarınıza anlatın. Kötü bir şey olduğunda çocuklar hisseder, bu nedenle dürüst olun. Örneğin, maddi durumunuz kötüleştiyse ekonomik şartların herkesi zorladığını, harcamalarınızı kısıtlamak zorunda olduğunuzu belirtin. Beraber eğlenceli vakit geçirmenin dışarı çıkmak ya da dışarıda yemek yemekten başka yolları olduğunu anlatın.

4. Haftalık eğlence bütçenizi anlayabilecekleri şekilde çocuklarınıza söyleyin. Örneğin, haftada bir kez dışarıda yemek yiyebilirken, bunu ayda bir kez yapabileceklerini anlatın.

5. Çocuğunuz "Bunu alabilir miyim?" diye sorduğunda, reddetmek yerine şu an için onu karşılayamayacağınızı, ancak istediği şey için para biriktirebileceğini ifade edin.

6. "Az biriktir, az harca" şeklinde bir aile parolası oluşturun.

7. Beyin fırtınası aktiviteleri bulun. Örneğin, yakınlarda gezebileceğiniz bir yere otobüsle gitmek yerine bisikletinizle ya da yürüyerek giderseniz tasarruf yaparsınız.

8. Eski moda oyunları keşfedin. Çocuklarınıza bilyelerle, kuklalarla oynamasını, beş taş gibi taşlarla oynanan oyunları öğretin. Böylece oyun oynamak için para harcamaz.

9. Sanat projeleri yapın, müzik geceleri düzenleyin, teypten kitap dinleyin ya da yüksek sesle kitap okuyun, evde hediyeler yapın. Komşularınızla bir gösteri düzenleyin. Kütüphaneye gidin. Hep birlikte yemek pişirin. Okulların spor etkinliklerine gidin. Ücretsiz düzenlenen konserlere veya gösterilere katılın.

10. Beraber olmanın keyfini vurgulayın. Bütçenizi ve kısıtlama yapacağınız harcamaları tartışırken birlikte olmanın keyfini belirtin. Çocuklarınıza, "Biz zengin bir aileyiz. Belki paramız az, ancak biz sevgi bakımından zenginiz. Çünkü hepimiz bir aradayız" şeklinde açıklama yapın.