Çocuğunuza yaz okulu seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Okulların tatile girmesiyle aileleri bu kez de yaz okulu telaşı sardı. Uzun yaz tatili boyunca çocuklarını zararlı

Son yıllarda çok sayıda yaz okulunun açılması ve birçoğunun yüzme, futbol, çeşitli oyunlar gibi sportif alanlarda faaliyet göstermesi çocuğun sağlığı açısından son derece önem taşıyor. Uzmanlar, her türlü güvenlik önlemi alınan, sağlık görevlisi bulunan ve alanlarında uzman eğitimcileri olan yaz okullarının tercih edilmesini öneriyor.

Okulların tatile girmesiyle aileleri bu kez de yaz okulu telaşı sardı. Uzun yaz tatili boyunca çocuklarını zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak isteyen aileler yaz okullarını tercih ediyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adam, ailelere yaz okulu seçerken çocuklarının sağlıkları için titiz davranmalarını istedi. Adam, "Belediyeler ve çok sayıda özel kurum yaz okulları açıyor. Sağlıksız yaz okulları çocuklarımızın sağlığına ciddi şekilde zarar verebilir. Hijyene önem veren, her türlü alt ve üstyapıda güvenlik önlemi alan okullar tercih edilmelidir." dedi. Hüdaverdi Adam, özellikle spor yaz okullarında mutlaka konusunda uzman kişilerin bulunması gerektiğini, yüzme gibi derslerin yüzme hocaları tarafından verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Dursun Bostancı ise yoğun spor aktiviteleri gerektiren yaz okullarına girecek öğrencilerin mutlaka sağlık kontrolünden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Her bedenin her sporu yapmaya uygun olmadığının altını çizen Bostancı, "Bazen ağır hareketler sebebiyle ani ölümler yaşanabiliyor. Özellikle çocuklarımızın yapacakları sporla ilgili bir sağlık kontrolünden geçmelerinde fayda var. Bunun yanında yaz okullarında sürekli ve ağır sporlardan da kaçınılmalı. Spor hangi dalda yapılıyorsa o dalda uzman olanlar tarafından yaptırılmalıdır. Bu, sakatlanma ve diğer tehlikelerin önüne geçecektir." diye konuştu.