AR-EL LİSESİ

Tarihçe: 1990?1991 eğitim-öğretim yılının başında anasınıfları, il­köğretim okulu ve Anadolu lisesi ile eğitim çalışmalarına başlamıştır 1994?1995 eğitim-öğretim yılında AR-EL, yabancı dil ağırlıklı liseyi (Süper Lise). 2002de de Fen Lisesini açarak eğitime katkılarını de­vam ettirmiştir

Eğitim-öğretim Durumu: Öğretim süresi 1 yıl hazırlık olmak üzere 4 yıldır.

Öğretim Dili: Öğretim dili İngilizce, ikinci yabancı dil Almancadır

Kütüphane: Bilgisayar donanımlı iki kütüphanesi vardır Tamamı bilgisayar ortamında kayıtlı bulunan kütüphanedeki kaynaklarla ilgili tüm işlemler bilgisayar ile düzenlenmektedir Kütüphanede yaklaşık 6.000'in üstünde kitap bulunmaktadır.

Laboratuar, Atölyeler ve Tesisler: Biyoloji, fizik, kimya laboratuarları. 40'ar kişilik 2 resim, seramik, 2 iş eğitimi atölyesi ve 2 müzik odası bulunmaktadır. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 600 seyirci ka­pasiteli ve çok amaçlı kapalı tenis kortu, voleybol, basketbol, hentbol sa­hası, step ve aletli jimnastik salonları, açık basketbol ve tenis sahası, 175 kişilik bir cep tiyatrosu ve 1.200 kapasiteli bir tiyatro-konferans salonu bu­lunmaktadır.

Sosyal-Kültürel ve Sportif Faaliyetler: Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kültür, sanat ve spor alanlarında eğitsel kol ve kulüp çalışmaları yapılmaktadır. Almanca drama, modern dans, mate­matik, tiyatro, hentbol, bilgisayar, resim, voleybol, kütüphanecilik, org, yüzme, satranç, bale, badminton, fen-teknoloji, bando, dans, basın ya­yın, el sanatları, coğrafya, çok sesli müzikal koro, felsefe, orkestra, çevre sağlık projesi, masa tenisi, hokey, bilardo, kitap şenliği, tiyatro şenliği, bilim şenliği, bilim olimpiyatları, sağlık proje sergisi, spor şen­liği, yıl sonu şenlikleri, yıl sonu resim sergisi, pilav günü yapılan etkin­likler ve faaliyetler arasındadır.

Okulun Uyguladığı Farklı Program: ÖSS çalışmaları yapılmaktadır

Web Adresi: www.ar-el.k12.tr

Tel.-Fax: (0212) 550 49 30 - (0218) 550 77 82

Adres: Güneşli Yolu, Atatürk Cad. Radar Karşısı Yenibosna / İstanbul