2013 LYS Türkiye Şampiyonu Ahmet Kocak

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkiye şampiyonu Erzurumlu Ahmet Koçak, başarısının ardında rehber öğretmeninin sözlerini dinlemesinin ve sosyal yaşamını ders çalışırken arka plana bırakmamasının yattığını açıkladı.

Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum eğitim tarihinde ilk kez LYS şampiyonu çıkardı. İlahiyatçı baba ve diş hekimi bir annenin ikinci erkek çocuğu olan Ahmet Koçak, Türkçe-Sosyal 1- 2'de Türkiye birinciliğini Erzurum'a kazandırdı. Koçak ailesinin en büyük oğulları Mahmut Koçak da geçen yıl TS,1-2'de Türkiye 72'si olarak Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı. Kendisine örnek olan ağabeyinin sınavlardan üç ay önce, "Rehber öğretmenine mutlak itaat et. O ne derse onu yap. Çünkü o daha tecrübeli ve bilgili." tavsiyesinde bulunduğunu belirten Ahmet Koçak, kendisinin de ağabeyinin tavsiyesini dinleyip rehber öğretmenine itaat ettiğini kaydetti.

Ders çalışmanın tek başına başarıyı getirmeyeceğini de belirten Koçak, sosyal yaşamın da başarıda payının bulunduğuna işaret etti. Koçak, şöyle devam etti: "Kelimesi kelimesine çok ders çalışmıyordum. Yıl içerisinde çalışmam gerektiği kadar ders çalıştım. Ders çalışmakla başarı gelmiyor. Sosyal denge de şart. Ders çalışırken sosyal yaşamımı ihmal etmedim. Arkadaşlarla futbol oynadık, çay içtik, bol bol sohbet ettik." diye konuştu.

Kitapla barışık birisi olduğunu vurgulayan Koçak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce geçen yıl il genelinde düzenlenen 100 Temel Eser Okuma Yarışması'nda birinci olduğunu da hatırlattı. Koçak, "Ders haricinde, zihinsel yorgunluğumu gidermek için bolca kitap okuyordum." dedi.

BABA KOÇAK: DERSE YOĞUNLAŞINCA RAHATSIZ ETMİYORDUM

Baba Zeki Koçak, 2 oğlunun başarısından mutluluk duyduğunu söyledi. Koçak, en büyük oğlunun geçen yıl LYS'de ilk 100'e girmesinin, Ahmet'i motive ettiğini dile getirdi. Çocuklarının başarısının arkasında onların ders çalışırken rahatsız edilmemesinin ve İslam tarihinin önemli yeri olduğunu söyleyen Koçak, "Ahmet ve ağabeyi derse yoğunlaşınca onları rahatsız etmiyordum. Yoğunlaşınca başarılı olacaklarını biliyordum. Ayrıca, çocuklarıma kitap hediye ediyordum. Onlara İslam keşif tarihini ilk kez hediye ettiğimde çok sevmişler ve başarılı olmanın anahtarını bulmuşlardı." diye konuştu.

ANNE KOÇAK: OĞLUMUN BAŞARISINI ABARTMIYORUM

Diş hekimi Emine Koçak, oğlunun LYS başarısını çok abartmadığını dile getirdi. Anne Koçak, oğluna başarısından dolayı teşekkür ederek, "Oğlumun başarısını çok abartmıyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Her çocukta var olan bir yetenek. Ders çalışırken rahatsız etmedim. Oğlumun başarısında ben sadece onun dediklerini yaptım. Hiç bir şeye oğlumu zorlamadım." ifadelerini kullandı

"AHMETLE GURUR DUYUYORUZ"

Öte yandan Erzurum merkez Yakutiye ilçesi İsmet Paşa Mahallesi'nin sokaklarında Ahmet Koçak'ın LYS'de elde ettiği başarı konuşuluyor. Koçak'ın başarısıyla gurur ve onur duyduklarını belirten mahalle sakinleri Semra Tataroğlu, Erkan Demirci ve Aysel Tiryaki, Erzurum ve doğuya LYS birinciliğini kazandırdığı için Ahmet Koçak ve ailesine teşekkür ettiklerini dile getirdi.