2009 SBS 3.sü. Cansu Yavaşcaoğlu

''ROBERT KOLEJİ YA DA İSTANBUL ERKEK LİSESİ'NDE  ÖĞRENİM GÖRMEK İSTİYORUM''

''ÜNİVERSİTEDE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YA DA BABAM  GİBİ PSİKİYATRİ ALANINDA EĞİTİM
ALMAK İSTİYORUM''

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sıralamasına göre üçüncülüğü paylaşan Cansu Yavaşcaoğlu, Robert Koleji ya da İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenim görmek istediğini söyledi.

Muğla'da anne ve babasıyla tatil yapan Bursa Mudanya Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu öğrencisi Cansu Yavaşcaoğlu, AA muhabirine, çok çalışarak değil, planlı çalışarak başarıya ulaştığını belirtti.

Eksikliklerini belirleyerek, onların üzerinde yoğunlaştığını ifade eden Yavaşcaoğlu, şöyle konuştu:

''Çok mutluyum. Hedeflerime ulaşma konusunda önemli bir başarı elde ettim. Robert Koleji ya da İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenim görmek istiyorum. Başarmak çok güzel bir duyguymuş. Ailemle birlikte tatildeyim. Sonuçla beraber mutluluğum ikiye, üçe katlandı. Üniversitede uluslararası ilişkiler ya da babam gibi psikiyatri alanında eğitim almak istiyorum. İnsanın öncelikle ne istediğini belirlemesi lazım. Ayrıca, herkesin kendisine göre bir çalışma temposu ve buna göre bir program oluşturması gerekiyor. Ben eksikliklerimin neler olduğunu biliyordum. Bunların üzerinde yoğunlaşma bana başarıyı getirdi.''

Kendisinden desteklerini esirgemeyen ailesine ve öğretmenlerine teşekkür eden Cansu Yavaşcaoğlu, düzenli ve verimli bir çalışmanın sonucunda herkesin hedefine ulaşabileceğini vurguladı.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Can (47) ile anestezi uzmanı Doç. Dr. Belgin Yavaşcaoğlu da (45) tek çocukları olan Cansu'ya başından beri güvendiklerini ve inandıklarını dile getirerek, sınavda üçüncülüğü paylaşmasının da kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.