2009 SBS 1.si Yahya Ertuğrul Geçkil

''ANKARA FEN LİSESİ'Nİ TERCİH EDECEĞİM. DAHA SONRA DA TIP OKUMAK İSTİYORUM''

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre birinci olan Yahya Ertuğrul Geçkil, Ankara Fen Lisesi'ni tercih edeceğini ve daha sonra da tıp okumak istediğini söyledi.

Geçkil, sınavlara hazırlanırken devam ettiği dershanede yaptığı açıklamada, OYP sıralamasına göre, 500 tam puan alarak 2 öğrenci ile birinciliği paylaştığını hatırlattı.

Geçen seneki sınavda da soruların tümünü yaptığını ifade eden Geçkil, başarısında ailesinin, okulunun ve dershane öğretmenlerinin çok katkısı olduğunu dile getirdi.

Ankara Özel Yenimahalle Pınar İlköğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü belirten Geçkil, ''Sınavlara hazırlanırken, günde 1-2 saat düzenli ders çalışmaya gayret gösterdim. Ayrıca kitap okumayı da çok seviyorum. En çok sevdiğim kitap ise Victor Hugo'nun 'Sefiller' adlı romanı'' dedi.

Sınavdan çıktığında, soruların hepsini doğru yaptığından emin olmadığını anlatan Geçkil, sonuçlar açıklandığında çok heyecanlandığını söyledi.

Geçkil, yaz tatilinde dinleneceğini ve ardından Lise 1. sınıf için hazırlık yapmaya başlayacağını belirterek, ''Sınava hazırlanan arkadaşlarıma düzenli çalışmalarını tavsiye ediyorum. Kendilerini rahat bıraksınlar. Strese girmemeye çalışsınlar'' diye konuştu.