''BÖYLE EĞİTİM SİSTEMİ İÇİNDE BU BAŞARIYI YAŞAMAK TABİİ Kİ GÜZEL BİR ŞEY AMA NE KADAR GURUR VERİCİ BU TARTIŞILABİLİR''

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) sıralamasına göre birinciliği iki kişiyle paylaşan Özel Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu'ndan Cansu Güngör, başarısının ne kadar gurur verici olduğunun tartışılabileceğini söyledi.

SBS'de soruların tamamını doğru cevaplandırarak sıralamada dereceye giren 8 okul arkadaşından 6'sı ile başarısını okulunda öğretmenleriyle kutlayan Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarıyı dersi derste dinleyerek yakaladığını, okulu, ailesi ve arkadaşlarının bu başarıdaki paylarını asla göz ardı edemeyeceğini dile getirdi.

Güngör, şunları kaydetti:

''Böyle eğitim sistemi içinde bu başarıyı yaşamak tabii ki güzel bir şey ama ne kadar gurur verici bu tartışılabilir. Aslında burada basının haber yapması gereken bence biz değiliz, bu sınavda fırsat eşitsizliği sonucu Güneydoğu ve Doğu'da başarısız olan çocuklar var, asıl haberlere konu olması gereken onlar.''

Bütün soruları doğru cevaplandırarak dereceye giren öğrencilerden Ataşehir Bilfen İlköğretim Okulu öğrencisi Doğa Can Coşar da başarılarının iki saatlik bir sınav ile belirlenmesini doğru bulmadığını ifade etti.

Coşar, sınav sisteminin arkadaşları gibi kendi hayatını da çok etkilediğini vurgulayarak, ''Neredeyse bütün sene ailemle dışarı çıkamadım. Ben 8 senelik piyanisttim, bu sistem yüzünden piyanoyu bıraktım'' diye konuştu.

Kutlamaya SBS'de tüm sorulara doğru yanıt veren aynı okuldan Mustafa Nail Akıncı, Kağan Şen, Mert Gürcan, Simay Karabulut ve Nehir Kılavuz da katılırken, aynı başarıyı paylaşan diğer öğrenciler Cansu Sipahi ile Fırat Gülağacı ise kutlama programına gelmedi.