2009 ÖSS Sayısal-2 Türkiye 1. Çağatay Ermiş

ÖSS Sayısal-2 puan türünde 300 tam puan alarak Türkiye birincisi olan İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Çağatay Ermiş, sınava iyi hazırlandığını belirterek, ''Elimden geldiğince çalıştım ama hiçbir zaman hırs yapmadım'' dedi.

Ermiş, sınav sonucunun açıklanmasının ardından annesi Işık Ermiş, babası Dilaver Ermiş ile okulda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Sınavda başarılı olmak için iyi hazırlandığını bildiren Çağatay Ermiş, sınav sonrası soru cevapları kontrol ettikten sonra 2 yanlışı olduğunu tahmin ettiğini, 10-15 sorudan da emin olmadığını, bu nedenle Türkiye birinciliği beklemediğini söyledi.

Ermiş, ''Elimden geldiğince çalıştım ama hiçbir zaman hırs yapmadım, çirkinleştirmedim. Yani sadece kendi yaptığıma baktım. Çok kişi çabalıyor ama sonuçta bir tane birinci var, o da bana denk geldi. Hayat devam ediyor, çalışmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Çağatay Ermiş, ÖSS'ye hazırlanmak için son bir yıl bazı şeylerden ödün verdiğini, ancak ''asosyal bir yaşantısı olmadığını'' ifade etti.

-DOKTOR ANNE- BABANIN OĞLU, TIP OKUMAK İSTİYOR-

Annesi ve babasının doktor olduğunu belirten Ermiş, ''Şu andaki en büyük hedefim, tıp yönünde. Bilim yapmak, ülkeme faydalı olmak istiyorum. Üniversite adı veremem. Ama özel okulda okumak farklı, daha iyi imkanlar sunuluyor'' dedi.

Çağatay Ermiş, gazetecilerin Doğu ve Güneydoğu'daki illerin başarısının düşük olması ile ilgili soru üzerine, ''herkesin benzer imkanlardan faydalanması gerektiğini, bu konuda yorum yapmanın haddini aşacağını'' söyledi.

-''ALLAH VERGİSİ ZEKA, ÜZERİNE EĞİTİM''-

Çağatay Ermiş'in babası Dilaver Ermiş de mutluluğunu dile getirerek, ''Allah vergisi zeka, üzerine eğitim. Başarı, zeka artı çalışmaktır. Huzurlu ve düzenli aile ortamı da etkili'' diye konuştu.

Annesi Işık Ermiş ise Çağatay'ın hayatı boyunca planlı düzenli olduğunu, başarılara alışık olduklarını ifade etti.