2009 ÖSS Eşit Ağırlık-2 Türkiye 1. Mücahit Erdoğan

 Öğrenci Seçme Sınavı'nda Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Mücahit Erdoğan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenimine devam etmek istediğini söyledi.

İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan ve Eşit Ağırlık-2 puan türünde 300 puan alarak Türkiye birincisi olan Erdoğan, sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme bana verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum'' dedi.

''İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenimime devam etmek istiyorum'' diyen Erdoğan, daha sonra da akademik kariyer yapmayı düşündüğünü bildirdi.

Mücahit Erdoğan'ın babası Suat Erdoğan ise 20 yıllık öğretmen olduğunu ve çocuğunun başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Bu bir tesadüf değil, yıllardır planlı, programlı bir çalışmanın neticesinde bu başarı geldi. Başarılarının devam edeceğini ümit ediyorum. Kendisinden çok daha büyük başarılar bekliyoruz'' diye konuştu.

Anne Emel Erdoğan da çocuğunun başarısında dolayı çok mutlu olduğunu ve çocuğuna ilköğretimden bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

SINAVDA EŞİT AĞIRLIK-2 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLAN MUSTAFA LÜTFİ EKER, HUKUK FAKÜLTESİ OKUMAK İSTİYOR

 

Eftal: Çok büyük fedakârlıklarda bulundun. Büyük zorluklar aştın ve hayallerine ulaştın. Sonucu öğrenince neler hissettin? Mesela, öğrenir öğrenmez kendi kendine ne dedin? Neler düşündün? Böyle bir başarı hedefliyor muydun ve bekliyor muydun?

Erdoğan: Böyle bir başarıyı hedef olarak kendime koymuştum, çalışmaya başladığım zamanlar. 180 sorunun hepsini doğru yapmak gibi bir niyetim vardı. Ama sınav sonrası sonuçlara bakınca pek bir ümidim kalmamıştı. Sonucu öğrenince ilk anda şok oldum. Çünkü böyle bir sonuç beklemiyorduk. “Belki ilk on olabilir” demişti rehberlikçimiz de. Şoku atlatınca çok sevindim tabi. Arkadaşlarım ve hocalar da yanımdaydı, beraber paylaştık bu mutluluğu.

Eftal: Kaç puan ve hangi derslerden kaçar net yaptın?

Erdoğan: SAY-2: 373, EA-2: 379 puan99610

Türkçe; 1 yanlış, Sos-1; 1 yanlış, Mat1; 0 yanlış, Fen-1; 2 yanlış, Ed-Sos; 2 yanlış, Mat-2; 0 yanlış, Fen-2; 3 yanlış.

Eftal: Nereyi tercih ediyorsun?

Erdoğan: Cerrahpaşa İngilizce Tıp ilk tercihim.

Eftal: Hayırlı olsun. Cerrahpaşa İngilizce Tıp’ı ne zamandan beri hedefliyordun?

Eftal: Çalışmaya başladım zamandan beri aşağı yukarı böyle bir hedefim vardı. Hatta 11. sınıfta rehberlik dersinde geleceğe yazdığımız mektupta Cerrahpaşa İngilizce tıptan mezun olduğumu yazmıştım.

İyi bir hedefin varsa iyi bir başlangıç yap!

Eftal: ÖSS’ye hazırlanmaya kaçıncı sınıfta başladın?

Erdoğan: 9. sınıftan beri dershaneye gidiyorum ama asıl çalışmaya 11. Sınıfta başladım, demek daha doğru olur.

Eftal: Başarında en çok etkisi olan şeyler neler?

Erdoğan: Çalışmaya erken başlayıp yapılacak şeyleri önceden bitirmek, konularda eksik olduğumuz noktaları tespit edip bunları gidermeye çalışmak.

Doğru ve etkili bir program

Eftal: Nasıl bir programla çalıştın? Mesela, Matematiği ve Türkçeyi nasıl çalıştın?

Erdoğan: Matematik soru çözmekle ilerleyen bir ders. Erken başladık demiştim, bu çalışma biraz da matematikle başladı doğrusu. Konuları hızlı bir şekilde işledik. Daha sonra bu konular üzerine gerek okulda gerek dershanede bolca soru çözüp konuları ayrıntılarıyla öğrendik.

Sözel konuları 11. Sınıf bitince yaz tatilinde çalıştık. Dershanenin verdiği program buydu. Sözel konusunda eşit ağırlıkçı arkadaşlarımdan çok büyük fayda gördüm. Ben onlara sözel sorularımı sorardım, onlar da bana sayısal sorularını. Okuldaki sınıf arkadaşlarım da çok yardımcı oldular. Mesela, edebiyat sınavlarında önce oturup hep beraber ders çalışırdık. Önceki gün evde çalışmış olanlar bildiklerini bize anlatırdı genelde. Biz de not tutardık.

Eftal: Günlük çalışma programın nasıldı?

Erdoğan: Okul olduğu zamanlar; okul çıkışında dershaneye giderdik. Hafta içi derslerin olduğu günler de vardı. Dersler bitiği zaman genelde bir buçuk saat etüt, yarım saat mola şeklinde çalıştık. Okula gitmediğimiz zamanlar, sabah deneme sınavı olurduk, sonra program yine aynı olurdu.

Herkes düşer ama kalkanlar kazanır

Eftal: Senin de motivasyonun düştüğü inancının kırıldığı zamanlar oldu mu? Böyle zamanlarda kendini nasıl motive ediyordun?

Erdoğan: Bu kadar yoğun bir tempo olunca insan ister istemez yoruluyor, çoğu zaman bırakıp gitmek istiyor. Böyle zamanlarda hocalarım ve arkadaşlarım sayesinde toparlandım diyebilirim. Sonuçta yapmanız gereken bir iş var; bu bir gerçek. Tabi çalıştıkça azalıyor her şey.

Bu yüzden hocalar da arkadaşlarım da hep biraz daha gayret etmem gerektiğini söylediler. Gerektiğinde rehberlikçi hocam bana dinlenmem için fırsat verdi. Arkadaşlarım da moralimi düzeltmek için ellerinden geleni yaptılar, sağ olsunlar.

Eftal: Annen ve babanın meslekleri nedir?

Erdoğan: Babam öğretmen, şu anda müdür yardımcısı; annem ev hanımı.

Eftal: Bu süreçte ailenle ilişkilerin, iletişimin nasıldı; yani onlarla aran nasıldı?

Ailemle aram hep iyi oldu bugüne kadar. Onlar da benim bu işi yapabileceğimi düşündüler. Gereksiz yere stres yapmadılar. Çalışmam gerektiğini, ama asla hırs yapıp da kendimi gereksiz yere yormamam gerektiğini söylediler. Benim için her türlü fedakârlığı da göze aldılar. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

99611

Okul müdürü Mücahit Yentürk (solda), ÖSS Türkiye birincisi Mücahit Erdoğan, (ortada) İnternethaber Yazarı Eftal Orhan (sağda)

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre, Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan Mustafa Lütfi Eker, hukuk fakültesi okumak istediğini söyledi.

Sonuçların açıklanmasının ardından yaz tatilini geçirdiği Adana'nın Karaisalı ilçesinden, emekli polis memuru babası Hasan Eker ile öğrenim gördüğü dershaneye gelen Eker, sevincini öğretmenleriyle paylaştı.

Aldığı sonucu beklediğini belirten Eker, başarısını ise planlı ve disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu dile getirdi. Eker, öğrenim gördüğü Özel Burç Özgören Fen ve Anadolu Lisesi ile Işık Dershanesi yetkililerine de teşekkür ederek, hukuk fakültesinde okumak istediğini söyledi.

Baba Eker ise oğlunun başarısı karşısında çok duygulandığını ifade ederek, ''Üniversiteyi de başarıyla bitireceğine eminin'' dedi.

Özel Burç Okulları Genel Müdürü Yılmaz Demir de hiç bir başarının tesadüf olmadığını dile getirerek, öğrencilerini kutladıklarını belirtti.