Yıl boyunca aynı çalışma stratejilerini mi uyguladınız? Yoksa ÖSS denemeleri sonuçlarına göre strateji değiştirdiniz mi?

- Yıl boyunca her dersten öncelikle en az bir kitap bitirmeye dayalı bir strateji uyguladım. Deneme sonuçları sırayı belirlemede etkili oldu.


ÖSS sonuçlarını nasıl analiz etmiştiniz? Yeni hedeflerinizi nasıl belirliyordunuz?

- ÖSS sonuçlarını danışmanımla birebir görüşmelerde büyük bir ciddiyetle değerlendirdik. Yapılan her hatanın üstünde sebepleriyle birlikte önemle duruyorduk. Yeni hedefleri eksikleri giderme ve hata sebeplerini ortadan kaldırmak üzere belirliyorduk.


Hata yaptığınız soru tiplerinin sayılarını veya en çok hata yaptığınız konuları öğrenirken nasıl bir yol izlediniz?

- Bu konuda öncelikli kaynağım dershanedeki sınıf arkadaşlarımdı. Sınıfta hiç kimse bir diğer arkadaşına yardım etmekten kaçınmıyordu. Sınıftaki arkadaşlarımın da çözemediği soruları toplu soru sorma (ofis) günlerinde ya da ders aralarında öğretmenlerime soruyordum. Öğretmenlerimiz de her zaman sorularımızı memnuniyetle yanıtlıyorlardı. Bunun dışında danışman öğretmenimin tavsiyeleri ve birebir görüşmeler de çok yararlı oluyordu.

  
Program uygularken veya çalışma yöntemi izlerken danışman öğretmeninizin nasıl bir etkisi oldu?

- Danışmanım her zaman motivasyonumu en üst düzeyde tutmaya çalıştı. Önerdiği çalışma programları oldukça isabetliydi. ÖSS'de başarıya giden yoldan bir an bile sapmamamı sağladı.


ÖSS’de hangi derslerden, kaç soru kaçırdınız? Bunu nelere bağlıyorsunuz?

- Fizikten bir soru kaçırdım. Fizik en sevdiğim ve kendime en çok güvendiğim dersti. Zannediyorum bu fazla güven ve sınavda matematik bölümünde kaybettiğimi düşündüğüm zamanı fizikten kazanmak için acele etmem soruyu yanlış yapmama yol açtı. Bir de tarih dersinden bir soruyu yanlış yaptım. Soruyu yorumlarken ne kadar ayrıntılı düşünmem gerektiği konusunda tereddüt ettim ve yanlış seçeneği işaretledim. Adaylara tavsiyem ÖSS'yi hafife almayıp bu tip sorularda olabildiğine ayrıntılı düşünmeleri.


Yıl boyunca hem okul hem de ÖSS hazırlık derslerini nasıl dengelediniz?

- Bu çok zor oldu. Fedakarlık etmem gerektiği zaman okul derslerinden fedakarlık ettim. Özellikle 2. dönemde okul derslerinin gevşemesi bu konuda bana kolaylık sağladı ve sınav için hazırlanacak vakti kolaylıkla bulabildim.


ÖSS’de bilmek kadar dikkatli olmakta önemli, dikkatsizlik problemi yaşadınız mı? Yaşadınızsa bu problemi nasıl çözdünüz?

- Hazırlık çalışmalarının orta aşamalarında bu sorunu yaşadım. Ancak danışman öğretmenimin desteğiyle ve sorun üzerinde yoğunlaşınca bu sorunu kolaylıkla aştım.

 

Hangi kaynakları takip ettiniz?

-  Öncelikle Fem Dershanesi, Güven-Der yayınları ve Zirve dergilerini takip ettim. Daha sonra özellikle 2. dönemde farklı dershanelerin kaynaklarını, denemelerini ve derlenmiş çeşitli soruları çözdüm.

 

Yıl içinde sizi derse motive eden şeyler nelerdir? Motivasyonunuzu kaybettiğiniz dönemler oldu mu ve de bunu nasıl aştınız?

-  Beni derse en çok ailem ve danışman öğretmenim motive etti. Sınav sonuçları da bir başka önemli motivasyon kaynağıydı.Yurtta etütler ve toplu çalışmalar motivasyonumu sağlayan diğer bir etken. Sene ortası ve özellikle sömestri tatilinde farklı bir yerde ders çalışmayı  planlarken, dershanede çalışmaya mahkum olduğumuz dönem motivasyonumu en çok kaybettiğim dönemlerdi. Şehir dışında otelde yapılan ders çalışma  programları ise motivasyonumu kaybettiğim dönemlerde motivasyonumu üst seviyelere çıkardı.


Hazırlanırken özel çalışma zamanınız ve yeriniz oldu mu?

- Evde çalıştığım oda ve masayı özel olarak yeniden tasarladık ve düzenledik. Çalışmak için her zaman en sessiz ve en uygun zamanı ve ortamı kolladım. Yurttaki etüt salonu da ideal büyüklükteydi ve arkadaşlarıma soru sorabilme açısından bana avantaj sağlıyordu. Bunun dışında çalışma saatlerime uymaya özen gösterdim ve onları değiştirmedim.

 

Ciddi anlamda ÖSS ye çalışmaya ne zaman başladınız?

-  Lise boyunca hatta ortaokulda dahi dershaneye gittim ancak son bir yıldaki çalışma öncekilerle karşılaştırılamayacak boyuttaydı.